ΜΝΙ: Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν τον Τσίπρα για εκλογές Κύριο

ΜΝΙ: Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν τον Τσίπρα για εκλογές

Προειδοποίηση των Ευρωπαίων ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να μην προκαλέσει προβλήματα στην ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017 φέρεται να έχει λάβει ο πρωθυπουργός από τους εταίρους, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ. Μάλιστα, όπως δηλώνει ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο ο πρωθυπουργός έχιε προειδοποιηθεί ότι μια τέτοια στρατηγική από την πλευρά της Αθήνας θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.
Παράλληλα, σε άλλο δημοσίευμά του, το ίδιο πρακτορείο, επικαλούμενο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, αναφέρει ότι η Αθήνα είναι διατεθειμένη να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, όπως να δεχθεί παράταση του «κόφτη» έως το 2020, προκειμένου να πειστεί το ΔΝΤ να πάρει μέρος στο πρόγραμμα στήριξης.

«Ο Τσίπρας έχει λάβει φιλική προειδοποίηση να μην προκαλέσει προβλήματα στην ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι οι επόμενοι μήνες φέρνουν εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η ίδια πηγή προσέθεσε στο ΜΝΙ ότι ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ειδικά η Γερμανία, βλέπουν τον έλληνα πρωθυπουργό με έντονη καχυποψία, καθώς ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά το ενδεχόμενο ελληνικών εκλογών προκειμένου να απαιτήσει μία καλύτερη συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Τέτοιου είδους στρατηγική από την ελληνική πλευρά «είναι αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ», είπε ο αξιωματούχος. Υπογράμμισε δε ότι μολονότι το Βερολίνο θέλει ομαλότητα πριν τις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει σε τυχόν απειλές από την πλευρά της Αθήνας. «Ο Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται την Παρασκευή το Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τις έως τώρα πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό να επιδιώκει μία πολιτική συμφωνία ώστε λυθούν τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση.

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες