10 "Μαγικές" νυχτερινές εικόνες της Γης Κι όμως?

10 "Μαγικές"  νυχτερινές εικόνες της Γης Κι όμως?

Μια σειρά μαγευτικών εικόνων του πλανήτη μας από το διάστημα δημοσίευσε το Tech Insider, οι οποίες απεικονίζουν με απίστευτη ευκρίνεια τις πόλεις να λάμπουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και την επιφάνειά της Γης να ξεπηδά σχεδόν απ’ την οθόνη.

Κι ενώ θα πίστευε κανείς ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από κάποια κάμερα εξαιρετικής ανάλυσης της NASA, το δημοσίευμα εκπλήσσει αναφέροντας ότι οι εικόνες αυτές προκύπτουν μετά από επεξεργασία πραγματικών διαστημικών φωτογραφιών που έχουν υποστεί επεξεργασία με προγράμματα 3D.

Πίσω από αυτές βρίσκεται ο Anton Balzah, ένας γραφίστας από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που τα τελευταία έξι χρόνια επεξεργάστηκε αμέτρητα gigabytes φωτογραφιών της Γης από δορυφόρους, που ανήκουν στο αρχείο “Visible Earth” της NASA.

Όπως εξήγησε στο Tech Insider o Balzah, για να δώσει αυτή την αίσθηση ρεαλισμού στις επιφάνειες και τα βάθη του πλανήτη, χρησιμοποίησε ακριβείς τοπογραφικές και ωκεανογραφικές μετρήσεις της NASA που τις μετέφερε στις τρισδιάστατα επεξεργασμένες φωτογραφίες του.

Κάθε εικόνα έχει μέγεθος 5.000 x 5.000 pixels και αποτελείται από 20-30 εκατομμύρια πολύγωνα, ενώ έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις στο φωτισμό των πόλεων, των σκοτεινών σημείων και του φεγγαρόφωτος για ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό. Δουλειά που μπορεί να κρατήσει για μήνες για μερικές μόνο εικόνες.

O Ρώσος καλλιτέχνης, πουλάει την εντυπωσιακή δουλειά του σε εταιρείες στοκ φωτογραφιών που διατίθενται για εμπορική χρήση…

και όπως ισχυρίζεται, οι δημιουργίες του «πουλάνε πολύ καλά και αποφέρουν μία ικανοποιητική αμοιβή».

 

1. Μέση Ανατολή, Μεσόγειος, Κύπρος, Ελλάδα

Μέση Ανατολή, Μεσόγειος, Κύπρος, Ελλάδα

2. Αραβική Χερσόνησος, Ανατολική Αφρική

Αραβική Χερσόνησος, Ανατολική Αφρική

3. Ινδία, Σρι Λάνκα

Ινδία, Σρι Λάνκα

4. Ιαπωνία, Ανατολική Ασία

Ιαπωνία, Ανατολική Ασία

5. Λατινική Αμερική

Λατινική Αμερική

6. Μεξικό

Μεξικό

7. Δυτική Ευρώπη

Δυτική Ευρώπη

8. Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη

9. Νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Νοτιοανατολικές ΗΠΑ

10. Γη

Γη

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή:: lifo.gr
επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες