Η Ωκεανίδα έχει ρημάξει την Κρήτη

Η Ωκεανίδα έχει ρημάξει την Κρήτη

Βιβλικές είναι οι καταστροφές στο νομό Χανίων που έχει κοπεί στα δύο, από την παλαιά Εθνική Οδό και τον ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς, η Κίσσαμος και το Σέλινο να είναι αποκλεισμένα.

Συναγερμός έχει σημάνει στα Χανιά όπου αγνοείται ένας 61χρονος οδηγός, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικού χειμάρρου στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου. «Δυσοίωνες» οι προβλέψεις για ακόμα ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, η οποία μετρά ήδη τις πληγές της από το πέρασμα της «Ωκεανίδος». Δριμύ ψύχος και πολικές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, επικρατούν στα βόρεια ορεινά της χώρας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά, στην παλαιά Εθνική Οδό, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει η γέφυρα στο Πατελάρι και δεδομένου της απαγόρευσης διέλευσης από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η πρόσβαση από Χανιά έχει διακοπεί.  

Υπενθυμίζεται οτι το μεσημέρι, κατέρρευσε και ηιστορική γέφυρα του Κερίτη, παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών για τη διάσωσή της.

Ασθενείς που ενδεχομένως είναι αναγκαίο να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Χανίων, κάτοικοι που οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες, τους αναγκάζουν, να μετακινούνται προς Χανιά αλλά και τεχνικά συνεργεία που εργάζονται για αποκατάσταση βλαβών, όπως του ΔΕΔΔΗΕ, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην πόλη.

Έκκληση του δήμου Πλατανιά για αποφυγή μετακινήσεων στο δήμο Πλατανιά

Ο δήμος Πλατανιά, μετά το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του  οδικό δικτύου του Δήμου Πλατάνια,   και δεδομένου ότι η  εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια  των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, απευθύνει έκκληση στους πολίτες για πλήρη αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου. 

Ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στην γέφυρα του Πλατάνια, είναι απροσπέλαστη η ΠΕΟ .

Ο ποταμός Ταυρωνίτης έχει υπερχείλιση στο ύψος των Βουκολιών , και του Συριλίου 

Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς  να είναι σε επιφυλακή για την   ασφάλεια τους.

Να  Αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι  την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία. 

Υπάρχει Κίνδυνος από καθιζήσεις και  κατολίσθησεις εδαφών και πέσιμο Δένδρων

Υπενθυμίζεται οτι για τους ίδιους λόγους διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου –Πλατανιά , η γέφυρα του Συριλίου στον Αυλωνίτη και η Γέφυρα του Ιάρδανου στον Πλατάνια, ενώ δυστυχώς η γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε.

Αξίζει να σημειωθεί οτι αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του δήμου.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες