Το πορτρέτο του εμπρηστή της Νέας Μάκρης που σκιαγραφούν οι αρχές

Το πορτρέτο του εμπρηστή της Νέας Μάκρης που σκιαγραφούν οι αρχές

Το πορτρέτο του εμπρηστή τηςΝέας Μάκρηςεπιχειρούν να σκιαγραφήσουν οι αρχές, καθώς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, οφείλεται σε εμπρησμό.

 

Σημαντικά στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στην περιοχή στην περιοχή Λιβίσι είναι αποτέλεσμα εμπρησμού αποτελούν τόσο η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, όσο και η μορφολογία του εδάφους.

 

Την πιθανότητα εμπρησμού εξετάζει, σύμφωνα με όσα ανέφερε  ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

«Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, οι εστίες αλλά και κάποιες ύποπτες κινήσεις που έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνεται ανθρώπινο χέρι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

 

Από τις καταθέσεις των κατοίκων της περιοχής, στο «κάδρο» των ερευνών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει μπει ένας άνδρας που είναι κάτοικος της Νέας Μάκρης, με χαρακτηριστικό σωματότυπο και κούρεμα, ο οποίος οδηγεί και μοτοσικλέτα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η μοτοσικλέτα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο καθώς όλες οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άτομο που έβαλε τη φωτιά έφυγε από το σημείο με το συγκεκριμένο όχημα. Γι’ αυτόν το λόγο το συγκεκριμένο άτομο έχει μπει στο στόχαστρο και μάλιστα οι αρχές του έχουν πάρει και κατάθεση, ενώ έχουν και επιπλέον στοιχεία.

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τον εισαγγελέα και τις επόμενες ώρες θα φανεί η τροπή που θα πάρει η υπόθεση. 

 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 10ημερο είχαν εκδηλωθεί κι άλλες πυρκαγιές στην περιοχή και για το λόγο αυτό, στην περιοχή -σε μία ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου- βρισκόταν ειδικό κλιμάκιο του τμήματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. 

 

Μάλιστα οι αρχές δεν αποκλείουν το ίδιο άτομο να ευθύνεται και για άλλες φωτιές στην περιοχή, αναφέρει το ρεπορτάζ του Open. 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες