Τι πρέπει να ξέρετε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τι πρέπει να ξέρετε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να κυκλοφορεί στην Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου (προκαλείται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών), ιός ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους.

 

Ήδη, η Ελλάδα μετρά 4 θανάτους ηλικιωμένων άνω των 80 ετών, 35 κρούσματα, εκ των οποίων τα 21 με εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), 14 ήπιες εκδηλώσεις, 4 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλα 6 άτομα σε νοσοκομείο. 

 

Τα άτομα που χρήζουν μεγάλης προσοχής, είναι οι ηλικιωμένοι και οι χρονίως πάσχοντες, γι’ αυτό απαιτείται ισχυρή αντικουνουπική προστασία και κάλυψη με ρούχα αλλά και προστασία με κλιματιστικά και ανεμιστήρες.

 

Η Ξάνθη, η Καβάλα, η Λάρισα αλλά και η Ανατολική Αττική, αποτελούν τις περιοχές - στόχους μέχρι στιγμής του ιού του Δυτικού Νείλου. Η δραστηριότητα του ιού επομένως θα συνεχιστεί, τονίζει ο καθηγητής Τσιόδρας.

 

Να θυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά καταγράφηκαν 316 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 50 κατέληξαν. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν στο Νόμο Αττικής.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες