Πώς η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό παρά την 10ετή κρίση χρέους

Πώς η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό παρά την 10ετή κρίση χρέους

Συνεχίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να φιλοξενούν στις σελίδες τους εγκωμιαστικά άρθρα για την Ελλάδα και τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση και οι πολίτες την κρίση του κοροναϊού.

 

Guardian, Bloomberg, Wall Street Journal, cnn, το σουηδικό περιοδικό Vagabond μιλούν με κολακευτικά λόγια και αποθεώνουν τη χώρα μας.

 

Guardian: Πώς η Ελλάδα χτυπά τον κοροναϊό μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης

 

Ο Guardian σε ένα εκτενές ρεπορτάζ αναφέρει ότι η  Ελλάδα παρά τη δεκαετή οικονομική κρίση κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από το αναμενόμενο.

 

«Αυτό που ακόμη και πολιτικοί εχθροί αναγνωρίζουν ήταν ότι έγινε μια ιεράρχηση της επιστήμης πάνω από την πολιτική καθώς και μια διαχειριστική προσέγγιση που επικεντρώνεται σε αυτό που ο 51χρονος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «κατάσταση-ευαισθησίας, συντονισμού, επίλυσης και ταχύτητας», γράφει ο Guardian.

 

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους επικεφαλής της μάχης κατά του κοροναϊού, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού αποδίδουν. «Σε έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, την Δευτέρα ανακοινώθηκαν 2.145 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 99 θάνατοι, πολλοί λιγότεροι από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη», αναφέρει ο Guardian.

 

Η Ελλάδα αντέδρασε έξυπνα και σβέλτα

 

Το Bloomberg  σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που αντέδρασαν «έξυπνα» και «σβέλτα».

 

Οπως αναφέρει  «ανά τον κόσμο, οι κυβερνήσεις που ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην πανδημία του Covid-19 δεν ήταν ούτε οι μεγαλύτερες ούτε οι πιο αυταρχικές. Ήταν απλά οι πιο έξυπνες και οι πιο σβέλτες και μεταξύ αυτών, δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία.

 

Αντιθέτως περιλαμβάνονται αρκετές Ασιατικές κυβερνήσεις, ενώ στη Δύση, η Γερμανία στέκεται σχεδόν μόνη της …ενώ είναι και η Ελλάδα. Ποιος το περίμενε αυτό;».

 

Ο αρθρογράφος  μάλιστα παραπέμπει σε προηγούμενο επαινετικό για την Ελλάδα άρθρο στο Bloomberg για την κρίση του κοροναϊού που δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.