Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ

Στην άμεση στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχόμενους από έξι βασικούς κλάδους –δικηγόρωνγιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρωνψυχιάτρων και λοιπού προσωπικού), μηχανικών/αρχιτεκτόνωνοικονομολόγων/λογιστώνεκπαιδευτικών και ερευνητών- προχωρά η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού

 

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων ΟικονομικώνΑνάπτυξηςΕργασίας και Δικαιοσύνης, η κίνηση αυτή γίνεται δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ., με επιταγή κατάρτισης (voucher) με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

 

«Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας» τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

 

«Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του».

 

Την ίδια ώρα, η σχετική ανακοίνωση τονίζει πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν στους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους.

 

«Προς τούτο έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους» υπογραμμίζεται επίσης.

 

Δηλώσεις Σταϊκούρα

 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Θέμα 104,6.

 

Ο υπουργός είχε αναφέρει πως σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία των νέων κλάδων ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν και νέοι ΚΑΔ με τους οποίους θα ενταχθούν αρκετοί περισσότεροι κλάδοι.

 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό. «Με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε», είπε.

 

Ερωτηθείς για τις τράπεζες και τις διευκολύνσεις που παρέχουν ο υπουργός υποστήριξε πως οι βαθμοί ελευθερίας των τραπεζών είναι περισσότεροι και πως μπορούν να διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα. «Εμείς θέλουμε να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα τους πολίτες», είπε και αποκάλυψε πως το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα εξεταστεί μέσα στον Απρίλιο.

 

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως στο θετικό σενάριο που η κρίση της πανδημίας διαρκέσει έως τον Ιούνιο η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι της τάξης του 3%.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.