Κορονοϊός: Αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ 202 νέα κρούσματα Κύριο

Κορονοϊός: Αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ 202 νέα κρούσματα

Αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ με 202 νέα κρούσματα δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, με τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε την αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ

– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 86 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 συνδέονται με συρροές
– 16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, από το σύνολο των 11.200 κρουσμάτων το 19,2% δηλαδή 2.188 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ σε ποσοστό 43,8% είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα. Η μέση ηλικία είναι 39 έτη.

«Είναι φανερό ότι η πανδημία συενχίζεται με μεγάλη παγκόσμια διασπορά με πολύ δυσάρεστα στοιχεία παγκοσμίως», τόνισε ο καθηγητής κι αφού αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες «όπου εντοπίζεται πάνω από το ήμισυ του φορτίου» αλλά και στην Ινδία όπου διαπιστώνεται «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», πέρασε στην Ευρώπη για να επισημάνει:

Τα κρούσματα ανέρχονται σε 4 εκατομμύρια στην Ευρώπη όπου διαπιστώνεται ένα είδος δεύτερου κύματος στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.

Όλο αυτό σχετίζεται με την άρση των περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάιο αλλά και τη σχετική χαλάρωση – έλλειψη συμμόρφωσης με μέτρα προστασίας.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε αναλυτικά σε:

841 εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο 6.320 κρουσμάτων
Το 30% είναι ασυμπτωματικά
Το 66% σχετίζεται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
Τα 698 είναι από σημαντικές συρροές (νοσοκομεία, στρατόπεδα)
Αναδυόμενο πρόβλημα, χαρακτήρισε ο καθηγητής τις κλειστές δομές με συνολικά, όπως είπε, 168 κρούσματα.

Στην ενημέρωση Τύπου από τον ΕΟΔΥ, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες και ειδικά αυτή των ηλικιωμένων.

Στις συγκεκριμένες δομές υπήρξαν δραματικές συνέπειες και γι’ αυτό συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι, με στόχο μέσα στις επόμενες 10 μέρες να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι όλη την επικράτεια.
Για άλλη μία φορά ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε τη συμβολή των εργαζομένων στις δομές αυτές και επανέλαβε τις οδηγίες ασφαλούς συμπεριφοράς, όπως ο υποχρεωτικός εργαστηριακός έλεγχος πριν την επάνοδο στην εργασία από την άδεια, όχι ταξίδια στο εξωτερικό, περιορισμός πρόσβασης σε χώρους συνάθροισης, θερμομετρήσεις, κλπ

Σε υπερτοπικό επίπεδο παρουσιάστηκε αύξηση στην Αττική, όπου θα αυξηθούν οι έλεγχοι και τόνισε ότι όπου τα μέτρα τηρήθηκαν υπήρξε σημαντική επιδημιολογική αποφόρτιση, ενώ ανέφερε ότι σε λίγες μέρες παρουσιάζονται 8.400 νέοι στρατεύσιμοι και θα γίνει σε όλους τεστ στα σημεία κατάταξης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας
επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.