Γεννηματά: Η αγωνιώδης περιπέτεια ενός 12χρονου αναζητώντας τεστ για κορονοϊό

Γεννηματά: Η αγωνιώδης περιπέτεια ενός 12χρονου αναζητώντας τεστ για κορονοϊό

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτηση της στα sosial media, αναφέρθηκε στην αγωνιώδη περιπέτεια ενός 12χρονου να μπορέσει να κάνει το τεστ για να δει αν είναι θετικό στον κορονοϊό, και προτείνει στην κυβέρνηση επισκέψεις στα σπίτια, στα σοβαρά περιστατικά, με υπόδειξη του ΕΟΔΥ

 

Αναλυτικά η ανάρτηση Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννημάτα:

 

Η δύσκολη πραγματικότητα.

 

Αυτή την ιστορία δεν την άκουσα από τρίτους την έζησα γιατί συνέβη σε συνεργάτη μου:

 

12 χρονών το παιδί της οικογένειας με υψηλό πυρετό, πάνω από 39 από χθες το πρωί. Τον είδε παιδίατρος, του έκανε τεστ για γρίπη το οποίο βγήκε αρνητικό και σύστησε στη μητέρα να του κάνει τεστ για κορωνοιό.

 

Εκεί αρχίζει η περιπέτεια.

 

Στο Νοσοκομείο «Παίδων», συνιστούν να πάει στην εφημερία, να τον εξετάσουν οι γιατροί και να κρίνουν αν θα τον στείλουν σπίτι του για απομόνωση ή θα τον υποβάλλουν στο τεστ. Αυτές τις οδηγίες έχουν, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα του κάνουν το τεστ.

Τηλεφωνούν στη συνέχεια στον ΕΟΔΥ για οδηγίες, κατάφεραν να πιάσουν γραμμή μετά από ένα τέταρτο και περίμεναν μία ώρα και δέκα λεπτά στην αναμονή. Απάντησε μια κοπέλα που φαινόταν σε απόγνωση, κατανοητό, που αφού άκουσε το ιστορικό τους είπε «πρέπει να καλέσετε γιατρό». Αφού της επανέλαβαν ότι αυτό το είχαν ήδη κάνει τους απάντησε ότι μόνο αν το παιδί είχε πνευμονία θα μπορούσε να κάνει το τεστ. «Πηγαίνετε σε ένα ιδιωτικό κέντρο, το τεστ δεν καλύπτεται από τα ταμεία» τους είπε. Τα ιδιωτικά χρεώνουν το τεστ από 100 έως 300 ευρώ και τα φθηνότερα δεν έχουν άμεσα ραντεβού.

 

Το κενό είναι ολοφάνερο και πρέπει να καλυφθεί άμεσα.

 

Συνεργεία της πρωτοβάθμιας με ειδικό εξοπλισμό μπορούν να κάνουν επισκέψεις στα σπίτια, στα σοβαρά περιστατικά, με υπόδειξη του ΕΟΔΥ και να παίρνουν δείγματα. Ούτε ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, ούτε διασπορά στην κοινότητα, ούτε αισχροκέρδεια ιδιωτών που εκμεταλλεύονται την αγωνία των πολιτών.

Είναι μια από τις προτάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

  

Δείτε και ακούστε προσεκτικά τα παρακάτω βίντεο αφορά την υγεία όλον μας.Η Ελένη Πατρόζου, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις του ΥΓΕΙΑ, μας ενημερώνει για το νέο Κορωνοϊό (COVID-19). 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.