Pin It

Την επιβεβαίωση 21 νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Τσιόδρας, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 352.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65 και όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Το 51% είναι άνδρες, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί 4.320 δείγματα και 10 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

 

Αναλυτικά η δήλωση

 

Παγκοσμίως η διασπορά του νέου κορονοϊού συνεχίζεται. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον ξεπεράσει τις 175.000 και οι θάνατοι είναι περίπου 6.700. 

 

Ανακοινώνουμε 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 352. 51 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 65 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.

 

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τις ιατρικές ομάδες που περιποιούνται αυτούς τους ασθενείς, έχουν υπερβάλει εαυτούς. Όλοι οι σοβαρά ασθενείς συμπολίτες μας, παίρνουν αντιιική θεραπεία και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

 

Από το σύνολο των νοσηλευθέντων, 51% είναι άνδρες. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 4.320 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

 

Τέλος, 10 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

 

Σχετικά με την ενίσχυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, αυτό ενισχύεται με πρόσθετα κονδύλια και με ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη, το Υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

 

Οι προσλήψεις έχουν ήδη αρχίσει, έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις και εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

 

Στο μεταξύ, ύστερα από εντατική προετοιμασία, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό.

 

Όπως ήδη γνωρίζετε, αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών από το νέο κορονοϊό, όπως και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» που ήδη λειτούργησε σήμερα. και μια πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών COVID-19.

 

Ακόμη, κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Attica στην Ελευσίνα, δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τη νέο νόσο.

 

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων φέρει την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης του κέντρου.

 

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι, όπως γνωρίζετε, άτομα τα οποία έρχονται από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες κατακλύζουν την πατρίδα μας και αυτό αφορά και πολύ νέο κόσμο, ο οποίος έρχεται από χώρες που υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου η στρατηγική Δημόσιας Υγείας είναι να αφήσει να εξαπλωθεί ο ιός.

 

Θέλω να τονίσω εδώ τη μεγάλη σημασία της απομόνωσης κατοίκων, του περιορισμού των επαφών των νέων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν τόσο όσο οι ηλικιωμένοι από τον ιό, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους.

 

Παρακαλώ πάρα πολύ την προσοχή των συμπολιτών μας οι οποίοι επιστρέφουν για αυτή τη σημαντική καραντίνα, ώστε να μην εκθέσουν τους οικείους τους στη νέα νόσο. Σας ευχαριστώ.

 

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που πήρε το λόγο μετά τον κ. Τσιόδρα, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων για έκτακτα μέτρα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

 

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά

Σήμερα ξεκινάμε μαζί με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό και αυτά που θα χρειάζεται να κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να μειώσουμε την εξάπλωση της νόσου και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο να είμαστε ασφαλείς.

 

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη Δημόσια Υγεία επιβάλλεται εγρήγορση, συνεργασία και συνεννόηση. Καλούμε όλους τους Έλληνες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Διότι δεν αρκούν μόνο τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία, αλλά απαιτείται και από μέρους μας να επιδείξουμε ψυχραιμία, σοβαρότητα, αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, να επιδείξουμε αυτοπειθαρχία.

 

Η Κυβέρνηση και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνουν καθημερινά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πολύπλευρες συνέπειες του κορονοϊού.

 

Όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα ο Πρωθυπουργός, τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Αυτό που προέχει είναι να περιοριστεί η μετάδοση του ιού, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο σύστημα Υγείας για να ανταπεξέλθει, ώστε οι ευπαθείς ομάδες και όσοι χρειαστούν νοσηλεία να λάβουν της απαιτούμενης φροντίδας.

 

Δυο από τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτουμε ως κοινωνία σε αυτό τον αγώνα, είναι η ατομική υπευθυνότητα και η σοβαρότητα που καλούμαστε να επιδείξουμε όλοι.

 

Η ατομική ευθύνη δεν αφορά μόνο στην προστασία του εαυτού μας, αλλά και στην προστασία του διπλανού μας και εν τέλει του κοινωνικού συνόλου.

 

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας:

Από μεθαύριο Τετάρτη, αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, των εμπορικών καταστημάτων δηλαδή. Το μέτρο δεν αφορά στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας δηλαδή φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικα, τα μίνι μάρκετ, το delivery στη διατροφή, τα περίπτερα, τα πρατήρια καυσίμων και τις τράπεζες.

Επίσης, δεν αφορά σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier), έτσι ώστε να διευκολύνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο, δεν αφορά σε συνεργεία αυτοκινήτων, σε pet shops και καταστήματα γεωργικών προϊόντων, και γενικότερα σε καταστήματα σχετιζόμενα με επισκευές, όπως οπτικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας.

 

Σε κάθε περίπτωση, αναλυτικός κατάλογος θα εκδοθεί αύριο.

 

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. Προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υποχρεούνται να φροντίζουν ώστε να εισέρχεται ένας πελάτης ανά 10 τετραγωνικά.
Στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών για περιορισμό της διασποράς του ιού, όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό τίθενται υποχρεωτικά σε κατ΄ οίκον περιορισμό για διάστημα 14 ημερών. Στους παραβάτες θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που ισχύουν για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.


Όσον αφορά στις μετακινήσεις στην Αθήνα, από αύριο το πρωί αναστέλλεται η εφαρμογή του δακτυλίου ως το τέλος Απριλίου 2020.


Η Κυβέρνηση μεριμνά για την επαρκή και απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς με όλα τα αναγκαία είδη. Υπενθυμίζουμε ότι με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνεται η δυνατότητα επίταξης για διάστημα έως 6 μήνες, ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, μέσων ατομικής προστασίας και φαρμάκων που ανήκουν σε ιδιώτες.

 

Παράλληλα, από σήμερα στις 17:00 με εντολή μου και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τέθηκε η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον (καραντίνα) των κατοίκων των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοΐου Κοζάνης και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των Δήμων τους. Η καραντίνα ισχύει για 14 ημέρες.

 

Επίσης, θέλω να σας ενημερώσω ότι αύριο στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας που διαχειρίζονται τα σχέδια λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών της χώρας, όπως ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΥΠΑ, ΟΤΕ, το κέντρο ελέγχου λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ και η Ένωση Εταιρειών Κινητής τηλεφωνίας.

 

Παράλληλα, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενεργοποιείται το άρθρο 8, του Ν. 4622 για το επιτελικό κράτος και ορίζεται κυβερνητική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τη νόσο COVID-19.

 

Η Επιτροπή απαρτίζεται από τον υποφαινόμενο ως Πρόεδρο, τους Υφυπουργούς κ.κ. Σκέρτσο, Πέτσα, Κοντοζαμάνη, Λιβάνιο, Σκυλακάκη, Παπαθανάση, το Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόριο Δημητριάδη και το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιο Κοντογεώργη.

 

Στην Επιτροπή θα καλούνται κατά περίπτωση, και ανάλογα με το αντικείμενο, κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και όλοι όσοι χρειάζονται, ώστε να μπορούμε να παίρνουμε εκείνες τις αποφάσεις, τη στιγμή που καλούμεθα να το κάνουμε.

 

Η Επιτροπή θα έχει το συντονισμό της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, για την αντιμετώπιση κρίσης έναντι του κορονοϊού, το συντονισμό σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο του σχεδιασμού και του προγραμματισμού των αναγκαίων ενεργειών και την ανάληψη όλων των απαραίτητων επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.

 

Στο σημείο αυτό, με αφορμή τη σημερινή ανάληψη των ευθυνών μου, θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και να τονίσω τα εξής:

 

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία. Πολιτεία και πολίτες από κοινού, συνεργαζόμενοι σε πνεύμα ομοψυχίας, θα το κατορθώσουμε.

 

Η πολιτική ηγεσία είναι εδώ, μαζί με το κράτος, το οποίο κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλα όσα πρέπει. Αλλά ηγέτες είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Ηγέτες στην εργασία μας, ηγέτες στην οικογένειά μας, ηγέτες στις γειτονιές μας, ηγέτες στους αγαπημένους μας, ηγέτες του εαυτού μας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

 

Ο μόνος τρόπος για να προφυλάξουμε τους οικείους μας, τους αγαπημένους μας, τον τρόπο ζωής μας, τις γειτονιές μας, την Πατρίδα μας, είναι ο δρόμος της ατομικής μας ευθύνης. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε σπίτι μας, εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες υγιεινής.

 

 

 

 

Δείτε και ακούστε προσεκτικά τα παρακάτω βίντεο αφορά την υγεία όλον μας.Η Ελένη Πατρόζου, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις του ΥΓΕΙΑ, μας ενημερώνει για το νέο Κορωνοϊό (COVID-19). 

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης