Εκδήλωση προς τιμή του «Ζορμπά» στη Κρήτη

Εκδήλωση προς τιμή του «Ζορμπά» στη Κρήτη

Η παραλία του Ζορμπά θα ξαναζωντανέψει με τους ήχους από το συρτάκι

Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στην παραλία του Σταυρού, στο φυσικό σκηνικό του Ζορμπά θα λάβει χώρα το Zorbas Homeland.

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, εντός και εκτός της πόλης, διοργανώνει την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016, ένα απόγευμα γεμάτο μουσική, δρώμενα και προβολή ταινίας αφιερωμένα στη ταινία "Ζορμπάς ο Έλληνας".

Στην παραλία του Σταυρού, στο φυσικό σκηνικό του Ζορμπά θα λάβει χώρα το Zorbas Homeland.

Αφορμή της εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι το 1964, στον Σταυρό γυρίστηκαν σκηνές από την πασίγνωστη, βραβευμένη με τρία βραβεία Oskar, ταινία "Ζορμπάς ο Έλληνας", με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν. Στην παραλία του Σταυρού, και με φόντο τον χαρακτηριστικό λόφο της περιοχής, ο Ζορμπάς χόρεψε το περίφημο ελληνικό συρτάκι σε μουσική του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης από τις 7.30 θα γεμίσει η παραλία με μελωδίες εμπνευσμένες από την ταινία «Ζορμπάς», ενώ στα «βήματα» του Ζορμπά θα χορέψει ο Παραδοσιακός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές».

Το απόγευμα στις 19.30, το μουσικό σύνολο «Μουσικόφιλοι» το οποίο αποτελείται από μαθητές, απόφοιτους και φίλους του Μουσικού Σχολείου Χανίων θα πραγματοποιήσει συναυλία με έντεχνη μουσική , ενώ στη συνέχεια η βραδιά θα κλείσει με την προβολή δίπλα στην άμμο του ντοκιμαντέρ «Μια ζωή μια εποχή».

Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Social

Follow us Google play

Follow us twitter

Join us Fcebook

Subscride os youtube

Follow us instragram

Contact us

Διάφορα

Πληροφορίες