Δύο νέα κρούσματα θανάτων από τη γρίπη Η1Ν1 στη Κέρκυρα Κύριο

Δύο νέα κρούσματα θανάτων από τη γρίπη Η1Ν1 στη Κέρκυρα

Δύο νέα κρούσματα θανάτων από τον ιό της Γρίπης τύπου Α, στο νησί της Κέρκυρας, αυξάνουν σε 20 το συνολικό αριθμό των θυμάτων του ιού Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν νεαρή γυναίκα, περίπου 45 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, προσβεβλημένη από τον ιό, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, οφειλόταν στον ιό της Γρίπης τύπου Α και εντοπίστηκε σε έναν 37χρονο από το Κοκκίνη, που πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του. Κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως ο θάνατός του προήλθε από τον ίο της γρίπης.

Τα θύματα της εποχικής γρίπης έφτασαν τα 20 με τα στοιχεία να δείχνουν πως φέτος η γρίπη είναι πιο σοβαρή, ενώ έχουμε επάνοδο της πανδημίας του στελέχους Η1Ν1.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης, να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες