Πώς θα επηρεάσει τους Έλληνες φοιτητές της Βρετανίας το Brexit

Πώς θα επηρεάσει τους Έλληνες φοιτητές της Βρετανίας το Brexit

Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν πάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε:

 

«Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

 

Σε ετοιμότητα η ελληνική κυβέρνηση

 

Μπορεί στη Μεγάλη Βρετανία οιαγορές και οι πολίτες να αγωνιούν λόγω αυξημένου φόβου για άτακτο Brexit, καθώς θα ήταν άγνωστες οι συνέπειες σε οικονομία και κοινωνία, στην Ελλάδα ωστόσο οι αρμόδιες αρχές κινητοποιούνται ήδη ώστε η χώρα να μην βρεθεί απροετοίμαστη. Το υπουργείο Εξωτερικών, οι διπλωματικές αρχές κι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνεργασία με πολλά από τα συσχετιζόμενα υπουργεία, έκαναν μια λεπτομερή καταγραφή για το τι θα χρειαστεί στη δημόσια διοίκηση, ώστε να μη βρεθεί η χώρας μας προ εκπλήξεων. 

 

Η λίστα με τις καταγεγραμμένες υποχρεώσεις ανά υπουργείο ώστε να είναι έτοιμη η Δημόσια Διοίκηση σε όλους του τομείς περιλαμβάνει 128 βήματα σε περίπου 40 σελίδες. Είναι στην ουσία ο «οδικός άξονας» με τίτλο «Προετοιμασία της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης για το NO DEAL BREXIT/ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ». 

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες