Πώς να αποφύγετε να σας ''χακάρουν'' στο Watsapp

Πώς να αποφύγετε να σας ''χακάρουν'' στο Watsapp

Μερικά απλά μηνύματα σε ομαδικές συνομιλίες ήταν αρκετά για να αναστατώσουν χιλιάδες χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp.

 

Συγκεκριμένα, χάκερ ανέπτυξαν μία νέα μέθοδο επίθεσης, όπου ένα μήνυμά τους σε μία ομαδική συνομιλία ήταν αρκετό για να «κρασάρει» η εφαρμογή και οι χρήστες να αναγκαστούν να την απεγκαταστήσουν και έπειτα να την εγκαταστήσουν ξανά.

 

Μάλιστα, μετά την επαναγκατάσταση οι χρήστες δεν μπορούν να μπουν ξανά στο ίδιο group chat ή να δουν τα παλαιότερα μηνύματα.

 

Η WhatsApp, που ανήκει στη Facebook, έχει ήδη διορθώσει το πρόβλημα.

 

Ωστόσο, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Check Point προειδοποιεί τους χρήστες να ενημερώσουν την εφαρμογή τους ώστε να είναι προστατευμένοι 100%.

 

«Η ικανότητα του να μπορείς να αναγκάζεις ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή και να διαγράφεις πολύτιμες πληροφορίες από ομαδικές συνομιλίες, είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο» δήλωσε στην Independent εκπρόσωπος της Check Point.

 

Επιπλέον, η εταιρεία δημοσιοποίησε ένα βίντεο μέσα από το οποίο εξηγεί στους χρήστες πώς ένας χάκερ μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το «λάθος» της WhatsApp και να «καταστρέψει» την εφαρμογή.

 

 

Η επίθεση αυτή γίνεται μέσω του WhatsApp web και το εργαλείο debugging που είναι διαθέσιμο για όλους browsers (φυλλομετρητές). 

 
 
 
επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies.

Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.