Οι τελευταιές εξελίξεις από την κατάρρευση του Thomas Cook

Οι τελευταιές εξελίξεις από την κατάρρευση του Thomas Cook

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε εχθές Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ο Thomas Cook Γερμανίας.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη νομική αναδιοργάνωσή της, χωρίς τις περίπλοκες ενδεχόμενες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις από τον βρετανικό Thomas Cook, που πτώχευσε τη Δευτέρα.

 

"Φυσικά, θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε αυτή τη νομική ενέργεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να επιτύχουμε βραχυπρόθεσμη λύση με διαπραγματεύσεις", εξήγησε η Stefanie Berk, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Thomas Cook GmbH, ζητώντας συγνώμη από τους πελάτες και τους συνεργάτες του ομίλου,

 

H κυρία Stefanie Berk εκτιμά ότι μέσω αυτής της διαδικασίας τα brand  Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Reisen θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην αγορά, καθώς από τις διερευνητικές επαφές των προηγούμενων ημερών διαφάνηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Μέχρι την πτώχευση του βρετανικού Thomas Cook Group, η γερμανική εταιρεία είχε τα χέρια της δεμένα, αναφέρει η κυρία Berk. "Μόνο μετά την ανακοίνωση των αποτυχημένων σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης του Ομίλου, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε ενεργά τις δικές μας διαπραγματεύσεις", δήλωσε.

 

Η γερμανική Thomas Cook υπέβαλε αίτημα για ένα δάνειο-γέφυρα από την κυβέρνηση χωρίς, όμως, να λάβει μια θετική απάντηση σε αντίθεση με την εταιρεία Condor για την οποία το βράδυ της Τρίτης εγκρίθηκε το αίτημα για χρηματοδότηση με 380 εκατ. ευρώ.

 

Παρόλο που τώρα μπορούμε να παρέμβουμε μόνο σε περιορισμένο βαθμό, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε καλύτερα τον επαναπατρισμό των πελατών μας, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διευκολυνθεί με ομαλό τρόπο ο επαναπατρισμός.
 

Ως ασφαλιστής πτώχευσης της Thomas Cook Γερμανίας, η ασφαλιστική Zurich Insurance θα καλύψει όλα τα έξοδα για τις συμφωνημένες υπηρεσίες με ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία των προορισμών των πελατών της Thomas Cook Γερμανίας, όπως τονίζεται, δεν έχουν λόγο να ζητήσουν από τους παραθεριστές να πληρώσουν τα έξοδα.

 

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες