Νέα εφαρμογή θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο για τον κορονοϊό

Νέα εφαρμογή θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο για τον κορονοϊό

Σε όλο και πιο δραστικά μέτρα προχωρά η κινεζική κυβέρνηση εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού. Τώρα, σε συνεργασία με κρατική εταιρεία τεχνολογίας δημιούργησαν μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τον φονικό ιό, που έχει κοστίζει τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους.

 

Ο «ανιχνευτής των κοντινών επαφών» είναι διαθέσιμος για όλους τους Κινέζους χρήστες και τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι: όνομα, αριθμός τηλεφώνου και αριθμός ταυτότητας, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.

 

Ειδικότερα, η εφαρμογή θα επιτρέπει στον εκάστοτε χρήστη να γνωρίζει εάν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

 

Η επαναστατική αυτή εφαρμογή σχεδιάστηκε από το Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου, την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) καθώς και την κυβερνητική εταιρεία Electronics Technology Group Corporations (CETC).

 

Προς το παρόν δεν είναι σαφές το πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή και το κατά πόσο είναι ακριβής, όπως γράφει το RT.

 

Η NHC προς το παρόν έχει αναφέρει μόνο ότι η «στενή επαφή» σχετίζεται με κάποιον που μοιράστηκε το ίδιο γραφείο, μία αίθουσα διδασκαλίας ή ένα σπίτι με επιβεβαιωμένους ασθενείς του κοροναϊού ή ταξίδεψε μαζί τους στην ίδια πτήση ή σε κάποια κλειστή αμαξοστοιχία.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες