Διάλογοι που καίνε εγκεφάλους από το «Μy style rocks» Κύριο

Διάλογοι που καίνε εγκεφάλους από το «Μy style rocks»

Είναι... αλήθεια ότι το τηλεοπτικό προϊόν που απολαμβάνουν οι Έλληνες αναβαθμίζεται μέρα με την ημέρα, σωστά; Αλλά αυτό θα το διαπιστώνετε καθημερινά όλοι σας παρακολουθώντας το πρόγραμμα των καναλιών, ιδίως τα reality τα οποία κατακλύζουν τους δέκτες μας όλες τις ώρες. Reality πρωινά, reality το μεσημέρι, σκληρά reality το βράδυ. Οι εγκέφαλοι που έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν την τηλεόραση σε σκουπιδότοπο, κατάφεραν να εκθέσουν στην τηλεόραση ακόμη και παιδιά, αναγκάζοντάς τα να κλαίνε ενώ μαγειρεύουν! Κι όλα αυτά με τη συναίνεση των γονέων τους!

Στην περίπτωσή μας, χρειάζεται προσοχή στο τι θα γράψουμε. Διότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παραμονεύει και μπορεί να μας κατηγορήσει για... σεξισμό.

Γι' αυτό λοιπόν, σχολιάζοντας το τρομακτικό (κυριολεκτικά το γράφουμε) βίντεο της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου με μια διαγωνιζόμενη του «my style rocks» θα αναφερθούμε απλώς στην ανάγκη να βελτιωθεί η διαδασκαλία της γεωγραφίας στα σχολεία, ώστε όλα τα παιδιά να αποκτήσουν βασικές γνώσεις, ακόμη και τα ξανθά κορίτσια που έχουν αποφασίσει ότι θα θυσιάσουν την ακαδημαϊκή τους ανέλιξη για να γίνουν μοντέλα ή τηλεπαρουσιάστριες.

Πίσω από το ιλουστρασιόν «my style rocks» κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες. Κοριτσιών που δεν γνωρίζουν βασικά πραγματα και αναρωτιούνται: «Από πότε ανήκει το Λουτράκι στην Πελοπόννησο;». Και αυτά τα κορίτσια προβάλλονται σαν πρότυπο για τα νεότερα κορίτσια... Και είναι τέτοια η ορμή ορισμένων από τα κορίτσια που διαγωνίζονται και έχουν αυθυποβληθεί ότι το Λουτράκι ανήκει δήθεν στον... νομό Πελοποννήσου που δεν αλλάζουν γνώμη με τίποτα. Ακόμη κι όταν κάποιος τους λέει, σχεδόν φωνάζοντας ότι το Λουτράκι ανήκει στον νομό ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, τα κορίτσια που θέλουν να ροκάρουν με το στυλ τους αδιαφορούν κι επιμένουν στο λάθος... Και το παράδοξο είναι πως ακούγεται σαν τρελή και γραφική η κοπέλα που ουρλιάζει ότι το Λουτράκι ανήκει στον νομό Κορινθίας, όχι εκείνη που έχει τη βεβαιότητα πως είναι μέρος του νομού Πελοποννήσου...

Κάπου εκεί όλα θυμίζουν το ανέκδοτο με την ξανθιά που δεν έχει βασικές γνώσεις μαθηματικών, δίνει λάθος απαντήσεις στο ερώτημα «πόσο κάνει 2+2» αλλά το κοινό, πάντα έτοιμο να δώσει συγχωροχάρτι, να απαιτεί: «Δώσ' της άλλη μία ευκαιρία!», αυτή όμως εκεί, κολλημένη στο λάθος να επιμένει ότι το Λουτράκι ανήκει στον... νομό Πελοποννήσου! Hopeless...

Είναι κι αυτό ένα τραγικό σύμπτωμα της εποχής μας. Όπου η πρόσβαση στην πληροφορία είναι ευκολότερη από ποτέ αλλά έξι στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν! Όπου τα fake news τείνουν να γίνουν κανονικότητα. Κι αυτό διότι ακόμη και ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,ο θεωρούμενος σαν επικεφαλής του ελεύθερου κόσμου, την στιγμή που συλλαμβάνεται να λέει ψέματα αναφέρεται σε «εναλλακτικά γεγονότα».

Σε αυτή την εποχή των εναλλακτικών γεγονότων, το Λουτράκι μπορει και να ανήκει στον νομό Πελοποννήσου. Και τότε πραγματικά ο εγκέφαλός σου καίγεται. Διότι αντιλαμβάνεσαι ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Δείτε το βίντεο με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και μια παίκτρια του «my style rocks» να συναγωνίζονται στο ποια ταυτίζεται περισσότερο με το πρότυπο της bimbo ξανθιάς. Αλλά αυτό ήταν μάλλον σεξιστικό, οπότε το αποσύρουμε, γιατί είναι και το ΕΣΡ που καραδοκεί...

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες