Διάγγελμα Ολάντ: «ημέρα εθνικού πένθους»

Διάγγελμα Ολάντ: «ημέρα εθνικού πένθους»

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη «ημέρα εθνικού πένθους» στη Γαλλία κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στην χώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11 στο Παρίσι.

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, γνωστοποίησε ο Ολάντ.

 

"το καλύτερο όπλο μας είναι η ενότητά μας, η ενότητα όλων των πολιτών μας αντιμετωπίζουν αυτή την δοκιμασία. Τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίζουν, τίποτα δεν θα πρέπει να αντιταχθεί, τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίσει" , διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής επίσημη ομιλία.

 

Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι συναντηθούν αύριο με τους προέδρους της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς «οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο," μετά την αιματηρή επίθεση κατά την εβδομαδιαία Charlie Hebdo.

«Αύριο, θα συγκαλέσει τους προέδρους των δύο σωμάτων και τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να δείξουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια τηλεοπτική υπεύθυνη δήλωση από το Elysee.

 

Έντεκα άντρες και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση εναντίον Charlie Hebdo, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής επίσημη ομιλία ο François Hollande, .

"Αυτοί οι άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους για την ιδέα που είχαν για τη Γαλλία, δηλαδή την ελευθερία (...) Αυτοί είναι οι ήρωές μας», είπε ο πρόεδρος

Στους δρόμους 100 χιλιάδες Γάλλοι πολίτες οι οποίοι πραγματοποιούν σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατα των εξστρεμιστων .

Αύριο τέτοια ώρα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στο Παρίσι.

 

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία συνεργάζεται με τις δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.


Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες