Διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από τζιχαντιστες

Διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από τζιχαντιστες

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλαδος όταν τα διεθνή ΜΜΕ διακόπτουν την ροή του προγράμματος τους και κάνουν λόγο για σειρά τρομοκρατικών υποθέσεων στην καρδιά του Παριςιου. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 18 νεκρούς συνολικά, οι οποίοι τελικά έγιναν 120 και τα 7 τρομοκρατικά χτυπήματα που ανέλαβε το ισλαμικό κράτος.

Η Γαλλία θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλώντας μπροστά στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
«Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ολάντ έξω από τον χώρο συναυλιών όπου τρεις ένοπλοι εισέβαλαν χθες και διέπραξαν μακελειό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Γαλλία ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Όπως είπε, έλαβε την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα, αλλά και να απαγορευθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μία αντίστοιχη τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία» ανέφερε ο κ. Ολάντ και διερωτήθηκε «ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες;». Όπως ανέφερε, η σκέψη του είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.
«Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις γαλλικές δυνάμεις. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Δημοκρατία», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ως επίθεση ενάντια στην ανθρωπότητα χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις αποψινές πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού.
Σε διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τον γαλλικό λαό και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Ο Ομπάμα διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.
Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες σχετικά με τον υπαίτιο των αποψινών επιθέσεων.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα στο Παρίσι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι εργάζεται για την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών.
Σημειώνεται ότι ο Κέρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βιέννη, λαμβάνοντας μέρος στις διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των αποψινών αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε τον γαλλικό λαό».
Το πλήρες μήνυμα του Πρωθυπουργού: Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι. Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε το γαλλικό λαό.

Η δημοκρατία θα νικήσει, δηλώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τα γεγονότα στο Παρίσι» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει ότι «όλοι είμαστε στο πλευρό του φίλου γαλλικού λαού».

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες