Pin It

Για «σχεδιασμένη και πρωτοφανή αθλιότητα» που στόχο έχει να τον πλήξει πολιτικά έκανε λόγο ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα σε αίθουσα της Βουλής.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ζήτησε «αντί συγνώμης να αναζητήσετε την αλήθεια» και πρόσθεσε «σας έχω τα χαρτιά της στρατολογίας μου. Δείτε πόσες φορές είχα φυλακιστεί επι δικτατορίας. Σας ζητώ αντί συγνώμης για τις υπερβολές που είπατε να αναζητήσετε την αλήθεια απέναντι στα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τις φιλενάδες σας».

Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση επέλεξε να κάνει αρκετές προσωπικές αναφορές στην σχέση του με τον κ. Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που -όπως υποστήριξε- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακάλαγε για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: "πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου" και μου απάντησε "έχεις καλά άντερα Αλέξη"».

Υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή φορολογική υπόθεση προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος επιμένει στην συμφωνία που είχε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2010 και δήλωσε πως «δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν άλλοι αγαπημένοι του σύντροφοι. Δεν αποχωρώ και ελπίζω ότι μακροπρόθεσμα θα ευοδωθούν τα οράματά μας».

Ωστόσο σε άλλο σημείο άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα και αν επέλθει διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τους πολίτες του υπόλοιπου Αττικής.
Σημείωσε ότι «σε προσωπικές συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα μου εγγυήθηκε ότι θα αρθεί υπεράνω των συντροφικών μαχαιρωμάτων και θα αποφασίσει την δική μου ελεύθερη συνεργάσιμη συμβολή που απεδείχθη και από τις ολονύκτιες κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής».

Είπε ότι από την συνομιλία του με τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη κατάλαβε ότι πίσω από την εναντίον επίθεση υπάρχουν στελέχη από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να τους κατονομάσει.«Δεν θα αφήσω κανένα μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ να με σπιλώσει μέσα από αυτή την αθλιότητα» είπε και συνέχισε: «Διάβασα τον Βουτση που είπε ότι η διαφορά μας είναι ιδεολογική και όχι η προσωπική υπόθεση. Δεν αρκούμαι με αυτό. Στην διάσκεψη τους είπα, σας ευχαριστώ που από το 3% ηγήθηκα του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Σας ευχαριστώ που σεβαστήκατε την επιθυμία μου να μην γίνω υπουργός. Στον δεύτερο ανασχηματισμό μου προτάθηκε υπερυπουργείο. Ως πρώτος βουλευτής Αττικής είμαι στο πλευρό αυτών που κακουχούν λόγω των μνημονίων, θα είμαι κοντά στο λαό και δεν θα επιτρέψω με πρόσχημα κατασκευασμένη υπόθεση να με σπιλώσουν».

«Δεν είναι η πρόθεσή μου να διεκδικήσω θέση εκλόγιμη στο ΣΥΡΙΖΑ παρότι πληροφορούμαι ότι ο Τσίπρας έχει δημοσκοπήσεις που με δείχνουν πρώτο στην περιφέρειά μου. Οφείλουμε να γίνουμε ανάχωμα σε όσα έρχονται. Μόνο δύο ρυθμίσεις του νέου μνημονίου - ότι κανένας δεν θα έχει εγγύηση σύνταξης και πως θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ - κατακρημνίζουν το κοινωνικό κράτος», τόνισε ακόμα ο κύριος Μητρόπουλος.

Για την ουσία της υπόθεσης φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται, τόνισε: «Ουδέποτε εισπράχθηκε το ποσό από εμένα αλλά από το γραφείο μου. Το ποσό αυτό το διεκδίκησαν δύο άλλοι συνάδελφοί μου δικηγόροι και το κέρδισαν δικαστικά. Ως πατριώτης πριν τους τα αποδώσω σε εκείνους που δικαστικά τα δικαιούταν τα πέρασα μέσω του νόμου Αλογοσούφη από την χώρα για να φορολογηθούν».

«Τι θα πείτε στον Τσίπρα; Είμαι φοροφυγάς ή όχι; Αν με κόψει για ιδεολογικούς λόγους δικαίωμά του. Ο Βούτσης είπε ότι τους έχει πειράξει αυτό που είπα, ότι το πρόγραμμα που δεχθήκαμε να εφαρμόσουμε είναι αντικοινωνικό. Αυτό είναι ιδεολογική διαφοροποίηση. Αυτά όμως που είπα είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι 53. Αν η ηγεσία με αιτιάται για ιδεολογικά να μου το πει ο Τσίπρας. Αλλά η προσωπική σπίλωση είναι άλλο πράγμα», τονίζει ακόμα.

«Έχω συμβάλλει στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με την δημοφιλία μου και τη διανοουμενίστικη παρουσία μου. Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζω», τόνισε ο κύριος Μητρόπουλος και παραδέχθηκε πως «δεν ήταν ο εαυτός μου αυτός που παρουσιάστηκε προχθές (σ.σ. δελτίο ειδήσεων Mega)».

«Υπάρχει αλληλουχία στα γεγονότα: Μίλησα με τον Νικολούδη και μίλησε με επίκουρο εισαγγελέα και κατάλαβα ότι στο παραπέντε του κλεισίματος της Βουλής, κάποιος είχε συμφέρον από αυτό το άθλια κατασκευασμένο οικοδόμημα» επανέλαβε.

 

Ανοιχτό το μέλλον εκτός λίστας

Ο κύριος Μητρόπουλος πάντως άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές κινήσεις του, εφόσον τελικά δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Ο Τσίπρας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές αλλά ξέρω ότι έδωσε την μάχη. Αλλά δεν εγκαταλείπω την μάχη και δεν θα του βάλω αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική» είπε αναφορικά με την μελλοντική του στάση εντός κόμματος, αλλά τόνισε ότι θα περιμένει «την ηγεσία τι θα πράξει».

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».

«Δεν έχω προβληματιστεί καμία εναλλακτική πολιτική λύση. Θα το σκεφτώ μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα», κατέληξε.

 

Σκληρή και με αυστηρό πολιτικό… face control θα είναι η επιλογή των υποψηφίων για την κάλυψη των κενών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η στελέχωση θα γίνει από την «κοινωνική αριστερά και την αριστερά» λέει κορυφαίος παράγοντας της Κουμουνδούρου, που μετέχει στις διεργασίες για την αναζήτηση υποψηφίων. Η δουλειά δεν είναι εύκολη: τα κενά στις εκλόγιμες θέσεις, με βάση τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου είναι περισσότερα από 40 (πιθανότατα 43 εάν αθροίσει κανείς τα ΟΧΙ και τα ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο), ενώ θα ξεπεράσουν ίσως και τα 100 συνολικά με βάση τις αποχωρήσεις που έχουν στο μεταξύ σημειωθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη σε ανοίγματα σε άλλους χώρους, μετά τα όσα συνέβησαν με τη διάσπαση και την αμφισβήτηση που δέχθηκε. Γι’ αυτό και έδωσε εντολή να γίνει πολύ προσεκτική επιλογή, ώστε να βρεθούν στις λίστες υποψήφιοι που δεν θα διαχωρίσουν τη θέση τους στο μέλλον, όπως έκαναν πολλοί από εκείνους που εξελέγησαν τον Γενάρη. Η επιλογή θα γίνει με βάση την πίστη που θα έχουν οι υποψήφιοι στο πρόγραμμα και τις επιλογές της ηγεσίας. Δεν πρόκειται δηλαδή να γίνουν ιδιαίτερα ανοίγματα σε άλλους χώρους, ενώ αποκλείεται και η επιλογή προσώπων, μόνο και μόνο επειδή είναι προβεβλημένα – γι’ αυτό και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει σταρ στο κόμμα.

Πάντως και το όριο αυτού του κριτηρίου, δηλαδή της πίστης και της εμπιστοσύνης έχει ένα όριο, ώστε να μην δοθεί λάθος εντύπωση. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δύσκολο, εάν δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η σχετική απόφαση, να μπει στις λίστες ο ξάδελφος του προέδρου, πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας. Παρότι οι αρχικές πληροφορίες τον έφεραν σίγουρο, εσχάτως κυριαρχεί η σκέψη να μην περιληφθεί τελικά στα ψηφοδέλτια, για προφανείς λόγους, καίτοι πρόκειται για αυτόφωτο στέλεχος με μακρά διαδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον καλή παρουσία στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκείνο που ενδιέφερε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο σαββατοκύριακο, κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόματος, ήταν να εξασφαλιστεί η συμμετοχή δύο υπουργών του στα ψηφοδέλτια, καθώς η απουσία τους θα ήταν απώλεια, παρότι και οι δύο είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τη συμφωνία, που έγινε με τους δανειστές: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι τελικά στις λίστες. Μάλιστα ο πρώτος είναι πιθανό να βρεθεί πιο ψηλά από την έκτη θέση που είχε στη σειρά εκλογής τον Γενάρη στη Β’ Αθήνας. Ο κ. Σακελλαρίδης επίσης δήλωσε ότι θα είναι στη μάχη, παρότι είχε φουντώσει η φημολογία για αποχώρησή του. Η στάση προβληματισμού που τήρησε πάντως επί μέρες εξόργισε στελέχη της ηγεσίας, που του καταλόγιζαν αχαριστία απέναντι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε θέση επί μήνες στο κεντρικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η στάση και των δύο πάντως σχετίζεται πιθανά με τη γενικότερη στάση αμφισβήτησης και την κριτική που άσκησε η κίνηση των 53 (στην οποία ανήκουν) προς την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση, που έχει πολυδιασπαστεί πλέον επιτέθηκε και προσωπικά στον κ. Τσίπρα και με κείμενό της την Κυριακή επισήμαινε ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν φτιάχνονται από αρχηγούς, αλλά από αρχές και ιδανικά.

Η απάντηση της ηγεσίας θα είναι επίσης σκληρή: σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές που ανήκουν στους 53 και ψήφισαν ΠΑΡΩΝ στη μνημονιακή συμφωνία, είτε θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων, είτε θα τοποθετηθούν, εφόσον το επιθυμούν και πάντως συμφωνούν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Αυτό οδηγεί πιθανά εκτός εκλόγιμων θέσεων πρώην βουλευτές όπως την Βασιλική Κατριβάνου και την Αννέτα Καβαδία, ίσως και άλλους από την ίδια ομάδα, που επέλεξαν το ΠΑΡΩΝ (Καραγιαννίδης, Κουρεμπές για παράδειγμα).

Πολλά στελέχη εκ των 53, που ήδη παραιτήθηκαν από την κεντρική επιτροπή, αναμένεται να κάνουν δική τους πολιτική κίνηση, ορισμένοι δε να αναζητήσουν ακόμη και συνεργασία με το Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης