Pin It

Την επιστροφή της ΝΔ στο ιστορικό, νεοκλασικό, κτήριο της οδού Ρηγίλλης 18 προετοιμάζει η ηγεσία του κομματος ενώ τον χώρο έχει ήδη επισκεφθεί κλιμάκιο μηχανικών και αρχιτεκτόνων, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν ώστε να καταστεί λειτουργικό, αλλά και να αποτιμήσει το συνολικό κόστος μίας εκ βάθρων ανακαίνισης των γραφείων και ενός φρεσκαρίσματος του εξωτερικού του κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεοκλασικό της Ρηγίλλης βρέθηκε σε σχετικά καλή κατάσταση.

Ωστόσο, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους χώρους του 2ου ορόφου, όπου τα ξύλινα πατώματα, λόγω της υγρασίας, έχουν φουσκώσει σε αρκετά σημεία, ενώ στο σύνολό τους θα πρέπει να τριφτούν και να γυαλιστούν. Κάποιες φθορές έχουν υποστεί, επίσης, οι τοίχοι και τα ταβάνια του κτηρίου, δεδομένου ότι σε αρκετά σημεία είτε έχει ξεφτίσει ο σοβάς τους είτε έχουν πιάσει μούχλα. Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με τα 4 μπαλκόνια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν περίπου ως ετοιμόρροπα και χρήζουν άμεσης αναστήλωσης. Πάντως εκείνο που ανησύχησε περισσότερο τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς που είδαν το κτήριο, ήταν η μεγάλη έκταση των αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υδραυλικών, ψύξης και θέρμανσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στα στελέχη της Ν.Δ που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση του θέματος, το εν λόγω κτήριο είναι εξαιρετικά ενεργοβόρο ως προς την ψύξη και την θέρμανσή του και ως εκ τούτου θα απαιτηθούν αρκετές και στοχευμένες εργασίες οι οποίες όμως έχουν ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας δεδομένου ότι, επειδή πρόκειται για διατηρητέο κτήριο, δεν επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές στην διαρρύθμιση του (απαγορεύεται λ.χ να δημιουργηθεί μία κεντρική μονάδα ψύξης- θέρμανσης ή να μπουν επιπλέον σώματα καλοριφέρ, πλην των ελαχίστων που υπάρχουν). Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που κατέβαλε κάθε μήνα η Ν.Δ στη ΔΕΗ όταν είχε υπό την κατοχή της το κτήριο, ήταν περίπου όσα έδινε και για το ενοίκιο.


Με βάση τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, θα απαιτηθούν 4 με 5 εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτηρίου, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, τον Σεπτέμβρη ή το αργότερο τον προσεχή Οκτώβρη η Νέα Δημοκρατία θα έχει επιστρέψει και πάλι στην ιστορική της έδρα. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο η μετακόμιση της Ν.Δ να πάει λίγο πιο πίσω, καθώς οι μηχανικοί που έκαναν αυτοψία στο χώρο θεωρούν πιθανό να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην έκδοση των δεκάδων αδειών που απαιτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο, προκειμένου να ξεκινήσει η ανακαίνιση. Θα πρόκειται για την 4η ανακαίνιση του νεοκλασικού της Ρηγίλλης από μέρους του κόμματος της Ν.Δ, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί 3 ακόμη στο διάστημα των 38 ετών που το εν λόγω κτήριο αποτελούσε την έδρα του κόμματος. Να επισημάνουμε πως το κτήριο, ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα τελευταία 2 χρόνια παραμένει ξενοίκιαστο.
Καρμική σχέση

Η Ν.Δ θα εγκαταλείψει το νεοκλασικό της Ρηγίλλης το 2011. Τότε, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά η έδρα του κόμματος θα μεταφερθεί στη Λεωφόρο Συγγρού. Λίγες εβδομάδες αργότερα στο κτήριο θα εγκατασταθεί η έδρα του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» με πρόεδρο τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ άλλωστε μοιάζει να έχει αποκτήσει μια καρμική σχέση με το ιστορικό κτήριο, δεδομένου ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι στενά συνδεδεμένο με την πολιτική του διαδρομή στο χώρο της συντηρητικής παράταξης. Εκεί είχε γράψει την δική του ιστορία ως ο πιο πετυχημένος γραμματέας του κόμματος, σε αυτό επέστρεψε ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και από αυτό θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία επανεκκίνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ήταν όμως μόνο η σημειολογία και ο συμβολισμός που μέτρησε στην λήψη της απόφαση να επιστρέψει η Ν.Δ στην ιστορική της βάση. Ανάλογα μέτρησε και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η νέα πολιτική ηγεσία του κόμματος να περιορίσει δραστικά τα έξοδα που καταβάλει κάθε μήνα για ενοίκια. Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ καταβάλει περίπου 75 χιλ. ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για τα κτήρια που χρησιμοποιεί. Η μερίδα του λέοντος, περίπου 50 χιλ. ευρώ, πηγαίνει για το κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού, όπου στεγάζονται σήμερα τα γραφεία του κόμματος. Επίσης, άλλα 12 χιλ. ευρώ στοιχίζει το ενοίκιο για το κτήριο της ΟΝΝΕΔ στη Λ. Μεσογείων, ενώ άλλα τόσα δίνονται για τα 2 κτήρια που χρησιμοποιεί η διοικούσα Θεσσαλονίκης. Στις προθέσεις της νέας ηγεσίας είναι, μέσα στο επόμενο δίμηνο το συνολικό ποσό που καταβάλει η Ν.Δ για ενοίκια να πέσει από τα 75, στα 25 χιλ. ευρώ. Αυτό θα γίνει εφικτό όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του κόμματος, αφού το ενοίκιο για το κτήριο της Ρηγίλλης δεν θα ξεπερνά τα 10 χιλ. ευρώ το μήνα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ βρίσκεται σε συνεννόηση και με τους ιδιοκτήτες των άλλων ακινήτων που νοικιάζει ζητώντας μείωση στα ενοίκια καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.


Οι ημερομηνίες σταθμοί του Μεγάρου

Την άνοιξη του 1975, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της Ν.Δ, θα επιλέξει ως έδρα του νεοσύστατου κόμματος το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ρηγίλλης 18. Την ευθύνη επιλογής του κτηρίου που έως και μερικούς μήνες νωρίτερα στεγάζονταν η Βασιλική Χωροφυλακή, θα έχει ο τότε γενικός διευθυντής του κόμματος Τιμολέων Λούης.
-Τον Δεκέμβριο του 1981 στην Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Το 1993, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Μ. Εβερτ στην ηγεσία της ΝΔ η Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης μετονομάζεται σε Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Το 2011 η ΝΔ εγκαταλείπει το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης και μετακομίζει στη Λεωφ. Συγγρού. Λίγες εβδομάδες αργότερα στο κτήριο μεταφέρεται η έδρα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Το 2012 το κτήριο παύει οριστικά να συνδέεται χωροταξικά με τη Ν.Δ, καθώς το Ινστιτούτο Δημοκρατίας αποχωρεί. Έκτοτε παραμένει ξενοίκιαστο.

 

Η ιστορία της οδού Ρηγίλλης 18! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Οδός Ρηγίλλης 18. Λίγο πιο κάτω από το βουητό της Βασιλίσσης Σοφίας και ακριβώς απέναντι από το αρχαίο Λύκειο του Αριστοτέλη, ένα παλιό, νεοκλασικό κτίριο έμελλε για σχεδόν 40 χρόνια να στεγάσει ολόκληρη την ιστορία της ελληνικής Κεντροδεξιάς, από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Ηταν εκείνο που το 1975 επέλεξε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, για να γίνει το «γαλάζιο» ορμητήριο, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του οποίου γράφτηκε ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, και που έκλεισε οριστικά τις πόρτες του στις αρχές του 2011, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για μετακόμιση στο σύγχρονο και ευρύχωρο κτίριο της Συγγρού.

Στη Ρηγίλλης χτυπούσε η καρδιά της Κεντροδεξιάς σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, σε τέτοιο σημείο ώστε αν οι τοίχοι του ιστορικού νεοκλασικού είχαν… στόμα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πιο χρήσιμο εργαλείο για τον ιστορικό του μέλλοντος, αφού «άκουγαν» για τέσσερις δεκαετίες ό,τι συνέβαινε στα παρασκήνια της παράταξης.

Πριν στεγαστεί εκεί η Ν.Δ, το κτίριο ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 έδρα της Βασιλικής Χωροφυλακής και ανήκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Στην κατοχή του κεντροδεξιού κόμματος πέρασε με πρωτοβουλία του τότε γενικού διευθυντή Τιμολέοντα Λούη, σε μια εποχή που η Ν.Δ. δεν είχε ακόμη τη δομή ενός σύγχρονου κόμματος και οι ανάγκες της εξυπηρετούνταν από το κτίριο με τα πολλά και μικρά δωμάτια. Το σημείο όπου βρισκόταν ωστόσο θεωρούνταν ιδανικό, καθώς η πρόσβαση ήταν εύκολη, και πολύ γρήγορα έγινε σημείο συνάντησης, όχι μόνο για τα πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά και για τα μέλη του κόμματος.

 

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Οι ΅εγάλες εποχές δόξας ξεκίνησαν επί Αβέρωφ και κυρίως τις περιόδους που η Ν.?. βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αφού όλο το βάρος μεταφερόταν στο κόμμα.
Εκεί, στην Αίθουσα Κήπων, εξελέγη τον Δεκέμβριο του 1981 πρόεδρος του κόμματος ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Στην ίδια αίθουσα, το 1984, εξελέγη αρχηγός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έναντι του Κωστή Στεφανόπουλου και, αργότερα, το 1993, ο Μιλτιάδης Εβερτ έναντι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, όπως και το 1996, με αντίπαλό του αυτή τη φορά τον Γιώργο Σουφλιά. Ο αείμνηστος Εβερτ μάλιστα λίγο μετά την εκλογή του μετονόμασε την Αίθουσα Κήπου σε αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Για τους… μυημένους, ωστόσο, ήταν πάντα το «κλουβί των… Βιετκόνγκ», καθώς ο τσίγκος που είχε από πάνω την έκανε να έχει πολλή ζέστη το καλοκαίρι και πολύ κρύο τον χειμώνα, θυμίζοντας τα… κο΅άντο του Βιετνάμ, με τις ατελείωτες ώρες των συνεδριάσεων να γίνονται αφόρητες από ένα ση΅είο και μετά.

Ο διευθυντής της Ν.Δ., Κώστας Τσιμάρας, γυρνώντας τη μνήμη του χρόνια πίσω, θυμάται όταν ως νεαρός ΟΝΝΕΔίτης είδε για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στον εξωτερικό κήπο να χαιρετάει τη Νεολαία του κόμματος σε μία από τις επισκέψεις του στη Ρηγίλλης. Στον ίδιο χώρο ενημερώθηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1985, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με το Εκτελεστικό της ΟΝΝΕΔ, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα στήριζε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά τον Χρήστο Σαρτζετάκη, γεγονός που προκάλεσε τότε τους ανάλογους «μετασεισμούς» και έγραψε ακόμα μία σελίδα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου της Ρηγίλλης, ακριβώς μπροστά από την κεντρική είσοδο, έγιναν μερικές από τις πιο ιστορικές συσκέψεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ των κορυφαίων του κόμματος. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν εκείνη μετά την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ το 2003, όπου γύρω από το μεγάλο στρογγυλό τραπέζι κάθησαν ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, ο επίτιμος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Τζαννής Τζαννετάκης, ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης.

Οι αναλύσεις έδιναν κι έπαιρναν και στο τέλος ο Κ. Καραμανλής έβγαλε την «ετυμηγορία» του, λέγοντας πως «σέβομαι τις απόψεις όλων σας, αλλά συμφωνώ με τον κύριο πρέσβη».

Το στρογγυλό τραπέζι το χρησιμοποιούσαν όχι μόνο για τις επίσημες συναντήσεις, αλλά και για πάσης φύσεως ζυμώσεις όλες τις ώρες, με τα κορυφαία στελέχη να συγκεντρώνονται εκεί μέχρι αργά αναλύοντας στρατηγικές. Ειδικά τις ημέρες των εκλογών, στη Ρηγίλλης τα πάντα άλλαζαν. Το ξενύχτι χτυπούσε κόκκινο και τα παλιά παντζούρια έμεναν σηκωμένα μέχρι αργά τα ξημερώματα. Ειδικά την περίοδο 2000-2004, όταν ετοιμαζόταν η επάνοδος της Ν.Δ. στην εξουσία, η Ρηγίλλης έζησε μεγάλες στιγμές. Τότε ο Κώστας Καραμανλής έμενε μέχρι πολύ αργά στο γραφείο του στον πρώτο όροφο και ο μεγάλος χώρος με το που ανέβαινε ο επισκέπτης τη σκάλα είχε πάντα κόσ΅ο για ένα ραντεβού με τον πρόεδρο.

Οι ώρες που περνούσε ο μετέπειτα πρωθυπουργός στα γραφεία της Ρηγίλλης ήταν ατελείωτες και όλοι θυμούνται πως το μόνο διάλειμμα ήταν μια βόλτα με τα πόδια  και κάποιες φορές ένα φαγητό στην ταβέρνα του Καραβίτη, στο Παγκράτι. Στα ίδια σκαλιά καθιερώθηκε να γίνονται δηλώσεις και στις κάμερες.

Στον επάνω όροφο γράφτηκε μία ακό΅α σελίδα στην ιστορία του κόμματος, ενώ δύο ορόφους πιο πάνω βρισκόταν το γραφείο Τύπου, όπου κατοικοέδρευε ο εκπρόσωπος Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εν μέσω κρίσης παρέδωσε την «ηλεκτρική καρέκλα» στο μετέπειτα δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Μεγάλες στιγμές στο μπαλκόνι

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές που έζησε η Ρηγίλλης ήταν το βράδυ της 7ης Μαρτίου 2004. Η Ν.Δ. είχε ανεβεί ξανά στην εξουσία, ύστερα από 11 χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Σε μια Ρηγίλλης που από τα τσιγάρα και τους καφέδες θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, ο Κώστας Καραμανλής ετοιμαζόταν να βγει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου να χαιρετίσει τον κόσμο, που περίμενε αυτή τη στιγμή από το 2000, όταν η Ν.Δ. είχε χάσει στο νήμα. Η ιστορική φωτογραφία του Κώστα Καρα΅αλή ΅ε τη Νατάσα να βγαίνει στο μπαλκόνι για να χαιρετίσει τον κόσμο, που φώναζε από κάτω «να τος, να τος ο πρωθυπουργός», είναι μέχρι και σήμερα από τις πιο χαρακτηριστικές που αποτυπώνουν τα περασ΅ένα ΅εγαλεία της Ρηγίλλης. Παρό΅οιες στιγ΅ές «έζησε» το κτίριο και το βράδυ της εκλογής του Αντώνη Σα΅αρά, που ΅ετά την ανοιχτή διαδικασία έγινε ο ένατος πρόεδρος στο τι΅όνι του φιλελεύθερου κό΅΅ατος. Ο πληγω΅ένος τότε κόσ΅ος της Ν.?. ΅ετά τη βαριά ήττα από το ΠΑΣΟΚ, παρά το κρύο, συγκεντρώθηκε στο ιστορικό νεοκλασικό την 29η Νοε΅βρίου για να καλωσορίσει τον νέο ηγέτη της Κεντροδεξιάς. Το ευτράπελο που ση΅ειώθηκε εκείνη την η΅έρα ήταν πως το γραφείο του προέδρου ήταν κλειδω΅ένο και τελικά ο νέος πρόεδρος κάθησε σε εκείνο του γρα΅΅ατέα της Κ.Ε., Λευτέρη Ζαγορίτη, δεξιά από τη σκάλα. Εκεί έγινε και η ιστορική δήλωση του Αντώνη Σα΅αρά για το «σφουγγάρι». Μία η΅έρα ΅ετά έγινε η επίση΅η παράδοση της Ρηγίλλης από τον Κώστα Καρα΅ανλή στον νέο αρχηγό του κό΅΅ατος.

Τα 27 σκαλοπάτια της εξουσίας

Παροι΅ιώδης έχει ΅είνει η φράση στους Νεοδη΅οκράτες για τα σκαλιά της Ρηγίλλης. Τα 27 σκαλοπάτια δη΅ιουργούσαν πάντα και το ανάλογο… δέος, αφού στο τέλος τους και ακριβώς αριστερά ήταν η είσοδος για να ΅πεις στο γραφείο του προέδρου. Η φράση «΅έχρι πού φτάνεις στα σκαλιά» αποτύπωνε τη δύνα΅η που είχαν τα «γαλάζια» στελέχη και πόσο κοντά βρίσκονταν στον πρόεδρο.

Στον ακριβώς από πάνω όροφο, εκτός από το γραφείο Τύπου (διασκορπισ΅ένο σε δω΅ατιάκια), ήταν και το γραφείο του διευθυντή. Σή΅ερα, στο άδειο δω΅άτιο υπάρχει ακό΅α το ση΅άδι στον τοίχο από ΅ια ΅εγάλη ταπετσαρία και οι προβολείς στο ταβάνι. Τα ανοιχτά ντουλάπια ΅ε παλιά φυλλάδια του κό΅΅ατος και πετα΅ένα ντελίβερι θυ΅ίζουν πως η Ρηγίλλης έσφυζε κάποτε από ζωή. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι και η ντουλάπα ακριβώς απέναντι από το γραφείο του προέδρου, που λειτουργούσε σαν πρόχειρη γκαρνταρό΅πα, κάτι που ΅αρτυρά ο καθρέφτης που υπάρχει στο εσωτερικό φύλλο της.

Ιδιαίτερες ανα΅νήσεις ανακαλεί και το κουζινάκι του κυρίου Γιάννη, του πασίγνωστου καφετζή, που ΅ετακό΅ισε στη Συγγρού ΅αζί ΅ε το κό΅΅α το 2011. Το χα΅ηλοτάβανο δω΅ατιάκι έπαιρνε φωτιά από τις παραγγελίες και οι… φή΅ες λένε πως ο κυρ-Γιάννης τις καλές εποχές έβγαζε τα διπλά από τον ΅ισθό του από τα φιλοδωρή΅ατα.

Σύ΅φωνα ΅ε πληροφορίες σή΅ερα, «Ο Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. ?ιο΅ήδους», στον οποίο ανήκει το κτίριο, βρίσκεται σε προχωρη΅ένες συζητήσεις ΅ε πρεσβεία για την ενοικίασή του, ώστε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Μέχρι τότε, ένα παλιό κάδρο του Κωνσταντίνου Καρα΅ανλή δεξιά από την κεντρική είσοδο θα θυ΅ίζει πως σχεδόν ολόκληρη η ιστορία της νεότερης ελληνικής Κεντροδεξιάς γράφτηκε σε αυτό το κτίριο. Στη Ρηγίλλης 18.

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης