Pin It
Στον πλέον στενό σύμβουλο του κ. Βαρουφάκη εξελίσσεται ο Κολομβιανός οικονομολόγος Ντάνιελ Μουνεβάρ Σάστρε, ο οποίος φιλοξενήθηκε πρόσφατα για 11 συνολικά ημέρες από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών προκειμένου να μας μεταλαμπαδεύσει τις πολύτιμες γνώσεις του. Σύμφωνα με τη σχετική «εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης από το εξωτερικό» που υπογράφει ο κ. Βαρουφάκης, ο προσκεκλημένος του βρέθηκε το διάστημα 23 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στην Αθήνα με τη συγκεκριμένη δαπάνη να βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου και να περιλαμβάνει ημερήσια αποζημίωση 11 ημερών, 10 διανυκτερεύσεις καθώς και τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων για τη διαδρομή Ζυρίχη-Αθήνα-Κοπεγχάγη. 
Ο Κολομβιανός εξ απορρήτων του Ελληνα υπουργού Οικονομικών
Γεννημένος στην Μπογκοτά πριν από 30 χρόνια και έχοντας μεγαλώσει στις ταραγμένες γειτονιές της πόλης όπου βασιλεύει το πανίσχυρο καρτέλ των ναρκωτικών, ο κ. Μουνεβάρ κυνήγησε το όνειρό του στην οικονομική επιστήμη. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Pinar del Rio της Κούβας με ερευνητικό ενδιαφέρον το δημόσιο χρέος των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου και το 2009 παίρνει μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Καθηγητής του είναι ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο ίδιο ίδρυμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, οι κινηματικές δράσεις του αναφορικά με το δημόσιο χρέος του Ισημερινού τού απονέμουν τον τίτλο του ειδικού συμβούλου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. 

Ο ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ
Παρά το νεαρό της ηλικίας του Κολομβιανού Ντάνιελ Μουνεβάρ Σάστρε, οι κινηματικές δράσεις του αναφορικά με το δημόσιο χρέος του Ισημερινού προσφέρουν πόντους στον ελληνικό του ρόλο 

Η ολοκλήρωση των σπουδών του δεν σηματοδοτεί και την επιστροφή του στην Κολομβία αφού, όπως γράφει ο ίδιος στο Διαδίκτυο, την περίοδο εκείνη ταξιδεύει ασταμάτητα στη Λατινική Αμερική. «Μετά από ενάμιση χρόνο περιπλάνησης δεξιά και αριστερά» σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και «χωρίς μία σταθερή δουλειά, μετακόμισα με έναν καινούριο φίλο μου σε ένα διαμέρισμα σε μια γειτονιά της Μπογκοτά». Μόλις πριν από τρία χρόνια παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην αγορά εργασίας αφού προσλαμβάνεται ως σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών της Κολομβίας. 


Η υπουργική απόφαση του κ. Βαρουφάκη στις 2 Απριλίου

Ο ίδιος θα γράψει: «Θα ξεκινήσω τη δουλειά των ονείρων μου. Θα εργαστώ ως μακροοικονομικός σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών. Θα είναι μια τεράστια ευθύνη καθώς θα είμαι υπεύθυνος για την εκτέλεση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Αν και δεν είναι ακριβώς ο τύπος της πολιτικής που μου αρέσει, θα είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψω σε ένα περιβάλλον όπου λαμβάνονται αποφάσεις». Η μελέτη του, δε, από κοινού με τον βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα, με τον τίτλο «Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιά διαγραφή του χρέους της», καταγράφεται στη συμβολή του για την προσέγγιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, θέση την οποία έχει αναπτύξει εκτενώς στην Αθήνα ως προσκεκλημένος της Αριστερής Πτέρυγας της Κουμουνδούρου. 

Ο Ιρανός χημικός που διέπρεψε στις τραπεζικές επενδύσεις
Στο μεταξύ, στους συμβούλους του κ. Βαρουφάκη συμπεριλαμβάνεται και ο Ιρανός Σόρος Σαμπαγιατί, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γενεύη και βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών το διήμερο 24-25 Μαρτίου. Με θητεία στον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό της Lehman Brothers ως επικεφαλής για τις ευρωπαϊκές αναδυόμενες αγορές την περίοδο της κατάρρευσής του, η οποία τροφοδότησε παγκόσμια οικονομική κρίση, διαθέτει 22χρονη πείρα στον τραπεζικό χώρο. Σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος του LG Group, με έδρα την Ελβετία, με τομέα ευθύνης την LG Capital, τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια άνω των 50 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για άνθρωπο της αγοράς, που όμως τη δεκαετία του 1990 εγκατέλειψε το χημικό εργαστήριο για χάρη των τραπεζικών επενδύσεων ξεκινώντας να εργάζεται στην αγορά παραγώγων.  

Ο ΙΡΑΝΟΣ   
 Ο Ιρανός Σόρος Σαμπαγιατί τη δεκαετία του 1990 εγκατέλειψε το χημικό εργαστήριο για χάρη των τραπεζικών επενδύσεων. Και δεν το μετάνιωσε

Γεννήθηκε στο Ιράν, όμως η οικογένειά του εγκατέλειψε τη χώρα το 1979 όταν ξέσπασε η επανάσταση του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Σχολείο παρακολούθησε στη Σουηδία κερδίζοντας υποτροφία στη χημεία και στα μαθηματικά σε πανεπιστήμιο του Λος Αντζελες. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η ανακάλυψη της αντικειμενικής αλήθειας τον οδηγεί στο εργαστήριο του ερευνητή του Πανεπιστημίου Harvard, Στιούαρτ Σρέιμπερ. Παρά το άκρως ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο, διαπίστωσε ότι η χημεία ήταν αργή και γεμάτη εμπόδια, χαρακτηρίζοντας τη «σαν να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για μεγάλο χρονικό διάστημα». Η αναζήτηση δουλειάς στα αμερικανικά πανεπιστήμια θα τον φέρει στη Νέα Υόρκη για να δώσει συνέντευξη στο Πανεπιστήμιο Columbia. Εκεί θα συναντήσει έναν γνωστό του, ο οποίος εργαζόταν στον τραπεζικό τομέα και σοκαρίστηκε από το πόσα λίγα χρήματα έπαιρνε, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τα οικονομικά. «Δεν ξέρω τίποτα για τις τράπεζες, ποιος θα ήθελε να με προσλάβει;», αντέτεινε. 

Η απόφαση του κ. Βαρουφάκη για την κάλυψη των εξόδων του κ. Σόρος Σαμπαγιατί που αφήθχη στην Αθήνα

Η πρώτη του δουλειά ήταν στην Bankers Trust, ηγέτιδα δύναμη στις συναλλαγές παραγώγων, η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από την Deutsche Bank. Κερδίζοντας και χάνοντας εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα, η καριέρα του εξελίχθηκε όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Goldman Sachs, στη συνέχεια εργάστηκε για 6 χρόνια στη Citigroup και ύστερα στη Lehman Brothers. Τη μαύρη, για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρονιά του 2008 ήταν στέλεχος της Lehman. Την εμπειρία του αυτή τη συγκρίνει μόνο με το «να βρίσκεσαι σε αεροπορικό δυστύχημα!». Οσον αφορά στη φορολογία, κατά το παρελθόν έχει εκφράσει την άποψη ότι «όσο πιο περίπλοκοι είναι οι φόροι τόσο λιγότεροι φορολογούμενοι πληρώνουν», σημειώνοντας πως «αν θέλεις να έχεις περισσότερα έσοδα, πρέπει να εφαρμόσεις έναν κατ’ αποκοπή φόρο». 

Το πουλέν της Lehman Brothers που έγινε σύμβουλος του Σόιμπλε
Στην ομάδα του Ελληνα υπουργού Οικονομικών μετέχει και ο Γκλεν Κιμ, ο οποίος αφίχθη στην Αθήνα από το Λονδίνο στις 24 Μαρτίου και συμμετείχε στην ελληνική αποστολή στο Brussels Group στις 28 Μαρτίου μετακινούμενος αυθημερόν από Λονδίνο προς Βρυξέλλες με τρένο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανοκορεάτης σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη συμμετέχει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών αφού είχε συνοδεύσει τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στις συνεδριάσεις του Eurogroup/Ecofin στις 16-17 Φεβρουαρίου και στο διάστημα 9-12 Μαρτίου. 

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΡΕΑΤΗΣ 
Ο Γκλεν Κιμ της Lehman Brothers και σύμβουλος του Σόιμπλε και η υπουργική απόφαση για το ταξίδι του στην Αθήνα

Ο Κιμ υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Lehman Brothers καθώς εργάστηκε για λογαριασμό της 21 ολόκληρα χρόνια σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη ανεβαίνοντας ένα-ένα όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας της μέχρι τη στιγμή που ο επενδυτικός γίγαντας βάρεσε κανόνι. Η κατάρρευση της τράπεζας και οι ζημίες των εκατοντάδων δισ. δολαρίων που προξενεί προκαλούν κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία, αποτελώντας όμως για τον ίδιο μια πρώτης τάξης επαγγελματική ευκαιρία, που θα του ανοίξει νέους δρόμους στον κόσμο της παγκόσμιας οικονομίας στη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει ως επικεφαλής τη διαδικασία εκκαθάρισης της Lehman Brothers επί ευρωπαϊκού εδάφους, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, αναφορικά με όλα τα θέματα ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων και την απόδοσή τους στους πελάτες της.

Η ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος συμπίπτει με τη μετακόμισή του στη Φρανκφούρτη και την εμπλοκή του στην άσκηση οικονομικής πολιτικής ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λαμβάνοντας πλέον θέση στρατηγικού συμβούλου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  Ακολουθεί το καλοκαίρι του 2012 η ανακοίνωση της πρόσληψής του από την παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Moelis & Company ως διευθύνων σύμβουλός της με αντικείμενο την προσέγγιση πελατών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων φορείς του δημοσίου τομέα, επενδυτικά ταμεία, οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ τον Ιούλιο του 2014 η κυβέρνηση της Ισλανδίας προσέλαβε τον Κιμ ως συντονιστή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απελευθέρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων. 

 

 

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης