Pin It

Φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της καθώς όπως έγινε γνωστό η σύζυγος του πρώην υπουργού απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισης ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ώστε να μπορεί να είναι κοντά στον ανήλικο γιο της, ωστόσο και πάλι δεν τα κατάφερε.

 

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι υπήρχε μια χαλαρότητα στα μέτρα φρούρησης της συγκεκριμένης κρατούμενης αφού μπορούσε να βγαίνει στο μπαλκόνι, να μιλάει σε προσωπικό κινητό τηλέφωνο και να κινείται με μεγάλη άνεση στους χώρους του ψυχιατρικού καταστήματος. 

Και μπορεί η διοίκηση του νοσοκομείου και η εξωτερική φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού να “διαπληκτίζονται” για το ποιος είχε την ευθύνη φύλαξης του λουκέτου της εξωτερικής πόρτας του δωματίου της Βίκυς Σταμάτη όμως το σίγουρο είναι πως κάποιος είχε φροντίσει να “δανειστεί” το κλειδί και να βγάλει το αντικλείδι που τη βοήθησε να πετάξει στην ελευθερία. 

“Θεωρούμε αδύνατο να κατάφερε μόνη της η κρατούμενη να απέδρασε χωρίς τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου. Εκτιμάμε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο που δεν ξέρουμε μέχρι που φθάνει. Αν δηλαδή η Σταμάτη κρύβεται σε κάποιο σημείο στην Αθήνα ή αν κατάφερε να πάει ακόμα πιο μακριά φεύγοντας ακόμη και από τη χώρα” τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει “Για τους λόγους αυτούς ψάχνουμε όλες τις κινήσεις του κινητού της τηλεφώνου τον τελευταίο μήνα, τους ανθρώπους με τους οποίους μιλούσε ή ερχόταν σε επαφή τόσο μέσα στο ψυχιατρικό κατάστημα όσο και τους επισκέπτες. Επίσης, ψάχνουμε τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στους μεγάλους κεντρικούς άξονες πλησίον του ψυχιατρικού ιδρύματος για να συγκρίνουν οχήματα που βγήκαν ή κινήθηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες στο Δρομοκαίτειο”. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι έρευνες επεκτείνονται σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Απο το “σκανάρισμα” νυχτερινών πτήσεων, δρομολόγια πλοίων μέχρι και σημεία κοντά στο πατρικό της σπίτι στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας. 

Φυσικά, οι πληροφορίες λένε πως στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γνώριζε ή ακόμη και να βοήθησε με κάποιο τρόπο στην απόδραση της. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν νοσηλευθέντες ή συγγενείς τους με τους οποίους η Βίκυ Σταμάτη είχε αναπτύξει σχέσεις και επαφές προκειμένου να διευκρινιστεί αν κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετοχή στο σχέδιο διαφυγής της.

Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περίπου στις 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο φρουρός μπήκε στο δωμάτιο και διαπίστωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν βρισκόταν εκεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Όπως είπε o ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη η οποία του είπε ότι «εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο εγκαταλελειμμένη και τρελή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δύο φρουρών που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιό της.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να περάσει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στη μπαλκονόπορτά της.

Καθισμένη στο πάτωμα με μοναδική συντροφιά το λούτρινο αρκουδάκι της, η Βίκυ Σταμάτη βλέπει τον χρόνο να περνάει αργά και βασανιστικά

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Σταμάτη φεύγοντας άφησε σημείωμα στο κρεβάτι της, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αλλά εικάζεται ότι αναφέρει τους λόγους της απόφασής της.

Κύκλοι του νοσοκομείου σημειώνουν πάντως ότι πρόκειται για νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι για φυλακή ώστε να διαθέτει συστήματα υψίστης ασφαλείας.

Αυτή την ώρα, έρευνες γίνονται από την ΕΜΑΚ στην περιοχή γύρω από το ψυχιατρείο.

Κατάλαβαν ότι λείπει στις 06:30 - Τελευταία φορά την είδαν στη 01:30

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε στο διάστημα μεταξύ 01:30 και 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε και έγινε αντιληπτή η απουσία της από το ισόγειο δωμάτιό της στο ψυχιατρείο. Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για το γεγονός ότι πέντε ώρες κανείς δεν έλεγξε αν είναι στο δωμάτιό της. Κύκλοι μάλιστα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν πως «κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η κυρία Σταμάτη είχε ζητήσει η πόρτα της να διατηρείται κλειδωμένη καθόλη τη διάρκεια της νύχτας γιατί δεν μπορούσε τους υπόλοιπους ασθενείς. Οι φρουροί που τη φρουρούσαν είναι δύο και αφού κλειδώνουν την πόρτα πηγαίνουν λίγο πιο πέρα από το δωμάτιό της.

«Η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε παραβιάζοντας το λουκέτο της μπαλκονόπορτάς της - Δεν αποκλείεται να είχε βοήθεια» είπε ο διοικητής του ψυχιατρείου

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά ότι δηλαδή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε όχι από την πόρτα του δωματίου της αλλά από την μπαλκονόπορτα, η οποία είχε λουκέτο. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβίαζοντας μάλλον το λουκέτο».

Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Όπως είπε η απουσία της κυρίας Σταμάτη από το δωμάτιό της έγινε αντιληπτή γύρω στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης ενώ προσδιόρισε την ώρα απόδρασής της μεταξύ 01:30 και 06:30.

«Απαιτείται διερεύνση όλης της έκτασης του ψυχιατρείου» συμπλήρωσε ο διοικητής του ψυχιατρείου ενώ σημείωσε πως είναι λογικοί οι φόβοι που εκφράζονται από την πλευρά των δικηγόρων της Βίκυς Σταμάτη.

Σε τρεις βάρδιες σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη έκανε γνωστό απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, αναφερόμενος στην απόδρασή της από το νοσοκομείο, μιλώντας στο Mega. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί, δήλωσε.

Ο πρόεδρος Δρομοκαΐτειου τόνισε ακόμη ότι η διοίκηση δεν φέρει ευθύνη γιατί η κυρία Σταμάτη ήταν υπό φρούρηση συνεχή, ενώ υπογράμμισε ότι η φρουρά πάντοτε ήταν απ' έξω και πως ήταν μόνη και το δωμάτιο εφρουρείτο επί 24ωρου βάσεως απο φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες.

Επισήμανε ότι το δωμάτιο ήταν στο ισόγειο, είχε μπαλκονόπορτα και η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο. Σύμφωνα με τα όσα γνώριζε ο ίδιος, το λουκέτο ήταν παραβιασμένο. Εκτίμησε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο, αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Aλέξης Κούγιας: Αν της συμβεί κάτι, κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν

Ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αποκάλυψε τι του είπε χθες η πελάτης του στο τελευταίο τηλεφώνημα που είχαν πριν γίνει γνωστή η είδηση της απόδρασής της. «Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω» είπε η σύζυγος του πρώην υπουργού στον κ. Κούγια μετά την απόρριψη της νέας αίτησής της για αποφυλάκιση. Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την ελπίδα του να μην κάνει κακό στη ζωή της τονίζοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο «κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν».

Έκκληση από τη μητέρα της: «Την παρακαλώ να γυρίσει εκεί που ήταν»

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία της μητέρας της, Γεωργίας. Η κυρία Γεωργία Σταμάτη μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι η κόρη της μίλησε με το παιδί της χθες το βράδυ, αλλά δεν του είπε κάτι σχετικά με την απόδρασή της. «Μίλησε με το παιδάκι χθες το βράδυ. Δεν ξέραμε τίποτα», είπε. Πρόσθεσε ότι «ακουγόταν ταλαιπωρημένη, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, είπε στο παιδί ότι είναι λίγο άρρωστη».

«Δεν είμαι αυτό που παρουσίασαν και βάφτισαν ως “σκάνδαλο του αιώνα”», λέει στο «ΘΕΜΑ» η Βίκυ Σταμάτη

«Την παρακαλώ να γυρίσει εκεί που ήταν. Μακάρι να είναι καλά, αλλά δεν το νομίζω», σημείωσε μην κρύβοντας την ανησυχία της μήπως κάνει κακό στον εαυτό της.

«Ανησυχώ για τη ζωή της, ήταν απελπισμένη» τόνισε η κυρία Γεωργία Σταμάτη.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ» ανέφερε ο αδελφός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη, το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να γυρίσει στο παιδί της.

Συνεργάτης συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση στο protothema.gr: Δεν την άφηναν να μιλά στο τηλέφωνο με τον γιο της

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε συνεργάτης του Φραγκίσκου Ραγκούση στο protothema.gr, είχαν στερήσει από τη Βίκυ Σταμάτη τη δυνατότητα να συνομιλεί τηλεφωνικά με το παιδί της και αυτό της έκανε κακό. «Είχε μέρες να μιλήσει με τον γιο της, είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση και μόνο που άκουγε τη φωνή του στο τηλέφωνο ηρεμούσε. Της το στέρησαν αυτό και δεν μπορούσε να το αντέξει. Το παιδί της είναι η ιδια της η ζωη» είπε στο protothema.gr ο συνεργάτης του συνηγόρου υπεραάπισης της Βίκυς Σταμάτη.

Δήλωση ανθρώπου του οποίου η γυναίκα νοσηλευόταν στο απέναντι κτίριο από το οποίο βρισκόταν η Βίκυ Σταμάτη: Ήταν αδύνατο να φύγει μόνη της

 Απορρίφθηκε την Τετάρτη εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση

Η Βίκυ Σταμάτη, όπως η ιδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε την Τετάρτη απο το Πεντεμελές Εφετείο Κακουγημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο». Υποστηρίζει ότι πάσχει απο μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω απο δυο ώρες την ημέρα.

Η κυρία Σταμάτη σε ολές τις αιτησεις αποφυλάκισης που απορρίφθηκαν μετά απο 35 μήνες κρατησης, επικαλείται το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν απο τους δυο γονείς του: Χαρακτηριστικά στην τελευταια ανεφερε: «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τέλεσω νέες αξιόποινές πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τέλεσει, αλλά τουναντθιον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιός μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου»

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο protothema.gr, μετά τις καταγγελίες για τις φρικτές συνθήκες που βιώνει στο Δρομοκαΐτειο, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του οκτάχρονου

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι η κυρία Σταμάτη ζητούσε και ζητά «μόνο να βρεθεί εκ νέου κοντά στο παιδί της», ενώ σημείωσε πως θα ζητήσει από το Δικαστήριο αυτοψία στο χώρο όπου η κυρία Σταμάτη κρατείται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι τραγικές συνθήκες τις οποίες η ίδια βιώνει.

Η κυρία Σταμάτη εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών, σε όλες τις αιτησεις αποφυλάκισης της, πέντε συνολικά, επικαλούνταν το γεγονός ότι ο ηλικίας 8 ετών γιος της μεγαλώνει χωρίς κανέναν απο τους δυο γονείς του.

Όλες οι αιτήσεις ως σήμερα εχουν απορριφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι δυο φρουροί ανακάλυψαν ότι η κυρία Σταμάτη λείπει από το δωμάτιο της σάστισαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αμέσως κατευθύνθηκαν στο μπαλκόνι και είδαν ότι είχε παραβιαστεί. Οπως φαίνεται, το λουκέτο, του οποίου το κλειδί πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στο γραφείο της προϊσταμένης, ήταν ανοιχτό από την εξωτερική μεριά. Αμέσως οι φρουροί ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους και ειδοποίησαν την πύλη. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομική ομάδα με τους σκύλους Κ9 τα οποία έλεγξαν όλους τους εξωτερικούς χώρους του ψυχιατρείου χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ότι βρέθηκε κάτι. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, στο νοσοκομείο μπορείς να μπεις και να βγεις εύκολα με ή χωρίς αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οι τέσσερις εξωτερικοί φρουροί που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο.

Εκεί οι φρουροί συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου καθώς το αδίκημα είναι αυταπάγγελτο.

Συντετριμμένος και ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπειτα από την κίνηση της συζύγου του να δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Ο πρώην υπουργός φοβάται ακόμα και για τη ζωή της καθώς η κατάστασή της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Νικολάου «είμαι πολύ στεναχωρημένος και φοβάμαι μην αυτοκτονήσει. Κάνω έκκληση να γυρίσει πίσω και να σκεφτεί πρωτίστως το παιδί μας».

Ο ίδιος σύμφωνα με τον δικηγόρο κάνει την δική του έρευνα μέσα από τη φυλακή για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και πού μπορεί να έχει πάει.

«Μην φοβάσαι την επόμενη φορά θα βγεις» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη Βίκυ Σταμάτη στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες στις έξι το απόγευμα.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε απορριφθεί μια ακόμη αίτηση αναστολής της ποινής της συζύγου του και όπως λέει ο επίσης κρατούμενος πρώην υπουργός, εκείνη ήταν απογοητευμένη και έκλαιγε συνεχώς.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω του συνηγόρου του εκφράζει φόβους για τη ζωή της συζύγου του και ρίχνει ευθύνες στους δικαστές που δεν είπαν «ναι» στην αποφυλάκισή της.

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης