Pin It

Επί ελληνικού εδάφους, αλλά όχι στα αρμόδια υπουργεία, μεταφέρονται από σήμερα οι επαφές Ελλήνων υπηρεσιακών παραγόντων και ξένων απεσταλμένων των θεσμών, που συλλέγουν στοιχεία για να σχηματίσει άποψη η «ομάδα των Βρυξελλών» για την κατάσταση στην ελληνική Οικονομία και το αν η επιστολή Βαρουφάκη μπορεί να θεωρηθεί επαρκής ή πρέπει να συμπληρωθεί με νέα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο Hilton, ενώ κάποιοι αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη χώρα μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

 

Επί ελληνικού εδάφους, αλλά όχι στα αρμόδια υπουργεία, μεταφέρονται από σήμερα οι επαφές Ελλήνων υπηρεσιακών παραγόντων και ξένων απεσταλμένων των θεσμών, που συλλέγουν στοιχεία για να σχηματίσει άποψη η «ομάδα των Βρυξελλών» για την κατάσταση στην ελληνική Οικονομία και το αν η επιστολή Βαρουφάκη μπορεί να θεωρηθεί επαρκής ή πρέπει να συμπληρωθεί με νέα μέτρα.

Ως επιστέγασμα όμως της έναρξης των τεχνικών διαβουλεύσεων με τους δανειστές επί τη βάσει της Επιστολής Βαρουφάκη, η κυβέρνηση προσβλέπει πάντως και σε μία κίνηση καλής θέλησης από την ΕΚΤ που εκ παραλλήλου συνεδριάζει σήμερα το πρωί. Αν ο Μάριο Ντράγκι θεωρήσει επαρκή και σοβαρή πρόοδο τη νέα διαδικασία που εγκαινιάζεται, ενδεχομένως να υποστηρίξει και το ελληνικό αίτημα για άμεση αύξησης του ορίου δανεισμού του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια κατά 3 δισ. ευρώ ή, τουλάχιστον, της αύξησης της ρευστότητος των ελληνικών τραπεζών από τον ELA. Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε πάντως πως είχε χθες στο Παρίσι οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Ντράγκι ή άλλους αξιωματούχους, πλην του γάλλου ομολόγου του Μισέλ Σαπέν.


Νέου τύπου έλεγχοι
Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, και νέα συνάντηση του νεότευκτου Brussels Group μεταξύ των συνεργατών του κυρίου Βαρουφάκη και εκπροσώπων των τριών θεσμών (Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ, Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ και του Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν) με την προσθήκη πλέον όμως και εκπροσώπου του μηχανισμού ESM/EFSF που δίνει τα χρήματα στη χώρα μας.

«Τα μάτια και τα αυτιά» όμως των διαπραγματευτών στις Βρυξέλλες, θα είναι οι τεχνικοί Έλληνες και ξένοι τεχνικοί σύμβουλοι που πιάνουν δουλειά και πάλι στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «πρεμιέρα» των επαφών αυτών για συλλογή στοιχείων θα γίνει με 5μελή ομάδα απεσταλμένων της Κομισιόν. Οι πρώτες επαφές θα αφορούν τις εξελίξεις στο δημοσιονομικό πεδίο και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στελέχη και από ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Την ερχόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις θα επεκταθούν στις διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες θα συζητήσουν σήμερα στο Παρίσι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. Στα τέλη του μηνός, τρίτο «κύμα» ελεγκτών θα φτάσει στην Αθήνα για να εξετάσει την κατάσταση στις τράπεζες.

Οι «εκπλήξεις»
Η ελληνική κυβέρνηση επιφυλάσσει πάντως στους ξένους απεσταλμένους δύο «εκπλήξεις».

1ον: οι συζητήσεις δεν θα διεξαχθούν σε κάποιο από τα «υπό εξέταση» υπουργεία (Οικονομικών ή Εργασίας κυρίως), αλλά σε χώρο ξενοδοχείου της Αθήνας που τηρείται μυστικό, αλλά ο οποίος ζητήθηκε να έχει ειδικά διαμορφωθεί για να μπορεί να επιτρέψει τηλεδιάσκεψη Αθήνας – Βρυξελλών, όπως θα γινόταν αν η συνάντηση διεξάγετο στο υπουργείο Οικονομικών.

2ον: το πρώτο στοιχείο που θα δώσουν οι Έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες στους ξένους ομόβαθμούς τους θα αφορά στις εισπράξεις φόρων και στην αναπάντεχα καλή πορεία του ΕΝΦΙΑ που, σύμφωνα με πληροφορίες, «έπιασε» τελικά τον στόχο των 2,5 δισ. ευρώ τον οποίο αμφισβητούσε η Τρόικα στο Παρίσι τον Νοέμβριο (ή και από τον σχεδιασμό κιόλας του νέου φόρου).

Ωστόσο, και παρότι συνολικά τα έσοδα Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τον μηνιαίο στόχο, δεν μπορεί εύκολα να κρυφτεί η μεγάλη «τρύπα» των εσόδων που άνοιξε στον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο και παραμένει στα 963 εκατ. ευρώ.

Διφορούμενες ήταν και πάλι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σε σχέση με ένα πιθανό δημοψήφισμα που θα αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές.

Σε συνέντευξή του στο Mega o κ. Βαρουφάκης μίλησε για μια ακόμη φορά για δημοψήφισμα, αλλά χωρίς να το... προκρίνει: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα δημοψήφισμα, αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά σας παρακαλώ μην το κάνετε τίτλο ότι μιλάω για δημοψήφισμα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε αυξάνοντας τα ερωτήματα: «Η συμφωνία πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού, προσωπική μου άποψη είναι μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι κακή ιδέα ένα δημοψήφισμα».

Εξάλλου δεσμεύτηκε ότι «δεν θα δείτε στην Ελλάδα κανέναν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων όπως τον κ. Μαζούχ».

«Οι διαπραγματευτές θα επισκέπτονται την Ελλάδα σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, οι επαφές θα γίνονται σε κάποιο ξενοδοχείο όπου θα είναι ο χώρος δουλειάς τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι οι τεχνοκράτες θα συναντώνται με τεχνοκράτες.

Ερωτηθείς αν θα έρθουν στην Αθήνα την Πέμπτη τεχνικά κλιμάκια απάντησε ότι «νομίζω, έχω ακούσει ότι από την Πέμπτη θα έρθουν κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι ακριβώς» συμπληρώνοντας ότι θα έρχονται τεχνικά κλιμάκια ανάλογα με το θέμα των διαπραγματεύσεων

Αναφερόμενος στην πρώτη διαπραγμάτευση στο Brussels Group ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και από τη δική μας ομάδα» χαρακτηρίζοντας ως το πιο σημαντικό αυτό του ορισμού της διαδικασίας προκειμένου να είναι στέρεα η βάση σε μια σειρά ζητημάτων.

Μιλώντας για τη στάση της ΕΚΤ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι κατά τον ίδιο και την κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που μπορεί να θεωρεί έως και ασφυκτική. «Αν δείτε πως συμπεριφέρεται στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το 2012 σε παρόμοιες συνθήκες, τότε και ανέβασαν το πλαφόν και δεν υπήρχε θέμα με τον ELA αυτό το βλέπουμε όλοι, υπάρχει διαφορά» συμπλήρωσε. Όταν ,όμως ρωτήθηκε αν αυτό γίνεται βάσει κάποιου σχεδίου επειδή στην κυβέρνηση είναι ο Τσίπρας και όχι ο Σαμαράς ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν θα απαντήσω για τις προθέσεις πολύ σημαντικών ανθρώπων στην Ευρώπη». Παράλληλα υποστήριξε ότι η στάση της ΕΚΤ έχει και μια θετική πλευρά γιατί, όπως εξήγησε, «δεν νομίζω ότι μας σπρώχνουν σε μια ασφυξία για να μην εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας. Πιέζουν και τους εταίρους μας λέγοντας ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να βγάζει πάντα το φίδι από την τρύπα».

 

Βαρουφάκης για Σόιμπλε: Δεν θα πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «όποτε έχω αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε έχω αναφερθεί με τεράστιο σεβασμό σε έναν άνθρωπο που είναι τέσσερις δεκαετίες στα πράγματα, όποτε τον βλέπω μιλάμε ιδιαίτερα πολιτισμένα με εποικοδομητικό τρόπο».

Δοθείσης, όμως, της ευκαιρίας ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε την στάση όλων των συναδέλφων του στο Eurogroup: Έχουν κακομάθει πολλοί από τους εταίρους μας. Είχαν συνηθίσει από υπουργούς που κάθονταν στην ουρά έξω από το γραφείο της τρόικα και περίμεναν να τους δουν να αιτηθούν ορισμένα πράγματα. Έχουν συνηθίσει σε forget it και αυτοί να ξεχνάνε τι έχουν αιτηθεί.

«Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που βλέπουν ότι αυτά δεν περνάνε. Θα συνηθίσουν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης εκτιμώντας ότι μια συζήτηση μόνο για τις κακές σχέσεις είναι κακή ατραπός.

«Πολιτική μου απόφαση είναι να μην συμμετάσχω σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είμαστε όλοι τυφλοί όπως έλεγε και ο Γκάντι» ανέφερε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.

Κάλεσε, δε, όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναφερόμενος στην ατάκα που του είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ότι (σ.σ. ο κ. Βαρουφάκης) έχει χάσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης. «Του είπα ότι εγώ το θεωρώ δεδομένο αλλά θέλω να το κερδίσω αυτό και γι' αυτό πρέπει να αποφασίσουμε τους κοινούς στόχους» ανέφερε.

«Δεν έχω ακούσει κάτι πέρα από φήμες για τα περί αντικατάστασής μου, αλλά καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στο Eurogroup έχει εκνευρίσει, καθώς οι συνάδελφοί μου υπουργοί είχαν συνηθίσει να συνεργάζονται με μια κυβέρνηση που κυβερνούσε με email», τόνισε ο κύριος Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ζητήσει την αντικατάστασή του.

«Τους κατανοώ και συμπάσχω, αλλά πρέπει να μάθουν αυτήν την καινούρια διαδικασία, ώστε να επιστρέψει η πολιτική στο Eurogroup και να μην δηλώνουν οι πολίτες στο Ευρωβαρόμετρο ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Στην πρώτη συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μου τέθηκε το δίλημμα είτε ότι πέφτει η Ελλάδα στα βράχια, είτε αποδεχόμαστε το πρόγραμμα ως είχε και το αρνήθηκα. Οποιοσδηποτε υπουργός Οικονομικών έλεγε όχι και δεν αποδεχόταν το δόγμα που παρουσίασαν οι δύο αυτοί κύριοι, θα δεχόταν την ίδια αποδόμηση που δέχτηκα κι εγώ, πρόσθεσε ο κύριος Βαρουφάκης, τονίζοντας: «Δεν θα πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων».


Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο

«Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο» είπε ακόμα ο κύριος Βαρουφάκης σημειώνοντας πως στο πεδίο αυτό, στην συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «δημιουργικής ασάφειας».

Αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, την παραμεθώριο, τα βιβλία, τον Τύπο, την εστίαση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθάρισε ότι μετά τον Ιούνιο θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία που θα έχει στόχο τη μείωση του ΦΠΑ, «αλλά βέβαια μιλάμε και για εξομάλυνση, τα αγαθά άμεσης ανάγκης δεν πρέπει να είναι σε ίδιο συντελεστή με τα ρολόγια πολυτελείας», ανέφερε.

Μιλώντας για το πού θα βρεθούν χρήματα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «βασικό μας εργαλείο για τη συγκέντρωση εσόδων θα είναι το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μαζί με τις μεταρρυθμίσεις για τον ΦΠΑ υπολογίζουμε να εισπράξουμε 6-8 δισ. ευρώ και έτσι να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα αφού ο στόχος του 3% δεν υπάρχει πια. Υποστηρίζω ότι μπορούμε να παράξουμε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% που θα είναι υπεραρκετό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα δείξουν τις επόμενες εβδομάδες οι θεσμοί».

Συναντήθηκα μόνο με τον Σαπέν

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι την Τετάρτη στο Παρίσι συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Απίστευτες οι φήμες που κυκλοφορούν. Σήμερα συναντήθηκα μόνο με τον κ. Σαπέν. Με τον κ. Μοσκοβισί οι επαφές μας είναι καθημερινές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκπομπή Online του MEGA.

Απαντώντας στο γιατί γίνονται συναντήσεις όπως αυτές με τον Γάλλο ομόλογό του και αν σκοπός τους είναι η δημιουργία συμμαχιών ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι πρέπει να βγούμε από τη λογική των συγκρούσεων, των μπλοκ του βορρά και του νότου, των δανειζόμενων και των δανειστών. «Όταν έχει κανείς ιδέες που έχουν δύναμη τις καταθέτει στο δημόσιο διάλογο» συμπλήρωσε.

Οι στόχοι μας είναι τρεις και παράλληλοι, είπε ο κύριος Βαρουφάκης και εξήγησε ότι προτεραιότητες της Αθήνας είναι πλέον η εξειδίκευση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η εξεύρεση της διαδικασία; που θα μας οδηγήσει στον Ιούνιο και θα καταλήξει στην επόμενη για την Ελλάδα Συμφωνία Ανάπτυξης, και πλέον να υπάρχει, όπως γίνεται σε όλη την ΕΕ, ροή προς την Κομισιόν για τα δημοσιονομικά και τον προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Το γεγονός ότι θέλουμε να φτάσουμε στον Ιούνιο σε συνεργασία με τους εταίρους, κάτι που σημαίνει βεβαίως και ρευστότητα από τους Θεσμούς και για την αποπληρωμή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, εξήγησε ο κύριος Βαρουφάκης, αναφερόμενος και στην επόμενη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι στόχος δεν είναι η δόση, αλλά η διαδικασία.

Βαρουφάκης: Και νέες μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με ΟΟΣΑ

Δεν ζητάμε την επιμέρους υποστήριξη καμίας επιμέρους χώρας της ΕΕ ξεκαθάρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

«Υπάρχει μια παρεξήγηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά την υποστήριξη καμίας επιμέρους χώρας της ευρωζώνης στην ΕΕ. Θεωρούμε ότι είναι μέγα σφάλμα το να αντιμετωπίζεται τόσο η ελληνική κρίση όσο και η ευρωπαϊκή κρίση, σε πλαίσιο συμμαχιών και τέτοιου είδους διμερών συμφωνιών. Η κρίση της ευρωζώνης, μέρος της οποίας είναι η κρίση της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας και για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Μάριο Ντράγκι το περασμένο φθινόπωρο στο Ελσίνκι, "για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού" γι αυτό και θα πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι» ήταν η απάντηση που έδωσε μετά από σχετική ερώτηση της ανταποκρίτριας στο Παρίσι του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Σαπέν τη χαρακτήρισε εθιμοτυπική αρκούμενος στο σχόλιο ότι συζήτησαν «διμερή σημαντικά ζητήματα».

Μιλώντας για την επαφή της Πέμπτης με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» εξηγώντας ότι μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα παρουσιάσουν «όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε».

«Πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ήδη παρουσιάσει στους εταίρους μας, θα παρουσιάσουμε και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί. Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α». συμπλήρωσε.

Σε κάθε ένα από αυτά τα σεμινάρια θα γίνει παρουσίαση προς τα ελληνικά κλιμάκια και την ελληνική ηγεσία, των δυνατοτήτων του ΟΟΣΑ και των εμπειριών που έχει από άλλες χώρες.

«Αύριο θα εκπαιδευόμαστε και θα συζητάμε ολόκληρη τη μέρα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Έτσι έχει γίνει και με άλλες κυβερνήσεις που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και το έργο του ΟΟΣΑ, ώστε να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους» τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε την έκφραση για «νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» χαρακτηρίζοντας τον όρο «ξεπερασμένο» και ότι δεν αποτελεί μέρος των συζητήσεων με τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα άλλωστε και με σχετική δήλωση του ο Α. Γκουρία.

«Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο που θα προκύψει από τη συνεργασία μας με τον Ανχελ Γκουρία και το προσωπικό του στον ΟΟΣΑ» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών από Σκουρλέτη


Aνοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών άφησε και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα συζητηθεί εφόσον «τεθούν διλήμματα» και «η κυβέρνηση «συναντήσει μπροστά της κάτι που ξεφεύγει της δύναμης της λαϊκής εντολής που πήρε».

Διευκρίνισε πάντως πως «για την ώρα τέτοιο θέμα δεν είναι στο τραπέζι. Αυτό είναι απολύτως σαφές». Ο υπουργός υπογράμμισε: «Ο λαός μας είπε όχι Μνημόνια».

 

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης