Pin It

Η ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές γνωριμίες AshleyMadison.com πραγματοποίησε μια έρευνα για να ανακαλύψει σε ποιες γειτονιές ζουν οι πιο άπιστοι Αθηναίοι και πού είναι τα στέκια τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται το Κολωνάκι και η Αγία Παρασκευή, ενώ έπονται τα πιο εύπορα βόρεια και νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Οι αναλυτές της AshleyΜadison.com ανακάλυψαν τις πιο... άπιστες γειτονιές της πρωτεύουσας στις οποίες συχνάζουν τα παράνομα ζευγαράκια και είναι οι εξής:

 1. Κολωνάκι 10,4%
 2. Αγία Παρασκευή 9,7%
 3. Κηφισιά 9,1%
 4. Γλυφάδα 7,9%
 5. Βούλα 7,4%
 6. Βουλιαγμένη 6,5%
 7. Καλλιθέα 5,3%
 8. Ίλιον 4,9%
 9. Αμπελόκηποι 4,2%
10. Ζωγράφου 3,6%

 

“Δεν είναι όλοι οι δεσμοί το ίδιο. Όμως, από τις χιλιάδες δεσμούς που έχω ζήσει σαν σύμβουλος γάμου, φαίνεται ότι όλοι μπορούν να ταιριάξουν σε μια από τις εξής μεγάλες κατηγορίες”, γράφει ο ψυχολόγος Frank Pittman στο βιβλίο του Private Lies: Infidelity and the Betrayal of Intimacy
Τυχαία Απιστία Κάποιος μεθά, γίνεται απρόσεκτος κλπ. Μετά από τέτοια περίπτωση η αίσθηση που νιώθει είναι ότι η ζωή και ο γάμος του έχουν οριστικά αλλάξει.

Οι επιλογές είναι :


1. Να αποφασίσει ότι ήταν κάτι ανόητο, να ομολογήσει ή και αν δεν ομολογήσει, να πάρει μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον
2. Να αποφασίσει ότι δεν θα συνέβαινε αν δεν είχε απογοητευτεί από τον/την σύζυγο, να τον/την θεωρήσει υπεύθυνο, να γυρίσει σπίτι και να εξοντώσει τον γάμο του ψάχνοντας για τις αδυναμίες του
3. Να παρατηρήσει ότι δεν κεραυνοβολήθηκε από το Θεό για την αμαρτία, να αποφασίσει ότι είναι ένα ωραίο χόμπι και να το συνεχίσει
4. Να αποφασίσει ότι δεν θα το είχε κάνει αν είχε παντρευτεί τον σωστό άνθρωπο, να ανακηρύξει το γάμο του λάθος και να ανακοινώσει ότι είναι βαθιά ερωτευμένος με την ξένη/ξένο στο κρεβάτι του.

infidelityΡομαντική/Συναισθηματική Απιστία Σίγουρα η πιο τρελή και καταστροφική μορφή της απιστίας είναι η προσωρινή παραφροσύνη του έρωτα. Αυτό συμβαίνει, όχι όταν συναντήσεις κάποιον υπέροχο άνθρωπο (λυπάμαι αν σας προσγειώνω αλλά οι υπέροχοι άνθρωποι δεν κοιμούνται με παντρεμένους) αλλά όταν περνάς μια προσωπική κρίση στην ζωή σου, δεν μπορείς να συνεχίσεις να την ζεις και δεν είσαι έτοιμος γι’…αυτοκτονία, ακόμα.

Η απιστία με κάποιον που συχνά είναι εντελώς παράταιρος, που πιθανά έχει προβλήματα και άγχη μεγαλύτερα από τα δικά σου, απελπισμένο να ζήσει μια ζωή που θέλει, λειτουργεί σαν ναρκωτικό που σε κάνει να ξανανιώσεις συναισθήματα, να κοροϊδέψεις την κατάθλιψη, να νιώσεις την ζωή να επιστρέφει στο κορμί σου…

Φυσικά, μεταξύ των στιγμών έκστασης που ζείτε στην παρανομία, νιώθετε πιο άσχημα από πριν, η μοναξιά μεγαλώνει και αισθάνεστε αποκομμένοι από την ζωή σας και τους γύρω σας αλλά και συνεχώς… πιο εξαρτημένοι από τον παράνομο σύντροφό σας.

marriage1 Τέτοιου είδους απιστία οδηγεί σε διαζύγια, όχι σπάνια σε αυτοκτονίες, ανθρωποκτονίες (που συμβαίνουν συνήθως όχι όταν ανακαλύπτεται η απιστία όπως θα πίστευε κανείς, αλλά όταν αποδεικνύεται ότι συνεχίζεται ενώ θεωρητικά έχει τελειώσει), εμφράγματα, εγκεφαλικά αλλά τελικά όχι σε… επιτυχημένες σχέσεις αγάπης. Άσχετα με το πόσες θυσίες κάνετε για να διατηρήσετε αυτή την «αγάπη» ζωντανή, άσχετα με το πόσες θυσίες εκβιάζετε από την οικογένεια σας, τα παιδιά σας, τους γύρω σας γι’ αυτή την τρελή σχέση, αυτή σταδιακά θα καεί, θα ξεφτίσει, θα πεθάνει -δυστυχώς όμως- όταν δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο να θυσιάσετε γι’ αυτή.

Τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε όχι μόνο τα συντρίμμια τόσων ζωών αλλά και τον αρχικό λόγο/πρόβλημα από το οποίο προσπαθήσατε να ξεφύγετε με αυτό τον τρόπο.

Σε τέτοιες σχέσεις μπαίνουν οι άνθρωποι πιο συχνά όταν βρίσκονται σε κρίσιμες καμπές στην ζωή τους: 1-2 χρόνια μετά τον θάνατο ενός γονιού, όταν τα παιδιά φύγουν από το σπίτι, όταν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όταν πετύχουν κάτι σημαντικό επαγγελματικά στην ζωή τους – κάθε κατάσταση που τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να…ωριμάσουν.

Όσο καλύτερος ο γάμος και σταθερός/λογικός ο σύζυγος τόσο πιο αποξενωμένος είναι πιθανό να νιώσει ο σύντροφος που κάνει την κίνηση. Τέτοια απιστία συμβαίνει πιο συχνά σε καλούς γάμους παρά σε γάμους που έχουν πρόβλημα. Και τα δύο γένη μπορούν να υποκύψουν σε προσωρινή παραφροσύνη, οι γυναίκες όμως είναι πιο συνειδητοποιημένες και ξέρουν τι ακριβώς διακυβεύεται και κατά συνέπεια λειτουργούν πιο προσεκτικά. Οι άνδρες μπορούν να γίνουν εξαιρετικά ανώριμοι και πρόθυμοι να παρατήσουν τα πάντα. Οι άνδρες χάνουν τα λογικά τους, …για λίγο τουλάχιστον.

marriage2 Συζυγικές Ισορροπίες Όλοι οι γάμοι έχουν ατέλειες και πιθανά αποτελούν απογοήτευση με κάποιο τρόπο, που τελικά είναι απλά η ωμή πραγματικότητα της ζωής. Κάτι τέτοιο όμως δεν μας την άδεια ή το δικαίωμα να «μπλέξουμε». Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας δεσμός σταθεροποιεί ένα γάμο στον οποίο έλειπαν η συντροφικότητα, η ζεστασιά , το σεξ. Συχνά οι άνθρωποι κρατούν τον γάμο τους σταθερό με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι αποστασιοποιημένοι από αυτόν, μη δίνοντας λύσεις και διατηρώντας μια ανεκτή αλλά άσχημη κατάσταση. Η απιστία μπορεί να καταστρέψει ένα καλό γάμο και να σώσει έναν κακό.

Συναισθηματικά ανάπηροι άνθρωποι Ίσως οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι να υποκύψουν σε απιστία, μετά από αυτούς που θα έλεγα «εξαρτημένους στο σεξ και στην ένταση». Όταν τέτοιοι άνθρωποι περνούν κρίση, απομονώνονται και αγνοούν όλα τα συναισθήματα τους. Τα χημικά στον εγκέφαλό τους, τους οδηγούν σε μια μορφή κατάθλιψης, μόνο που δεν την αναγνωρίζουν και δεν μπορούν να την αισθανθούν σαν κατάθλιψη. Οι αγαπημένοι τους προσπαθούν να μην τους ενοχλούν, να τους δίνουν χώρο και χρόνο για να διατηρήσουν την ηρεμία στο σπίτι, στην ουσία όμως τους απομονώνουν περισσότερο δημιουργώντας το συναισθηματικό υπόβαθρο που εκείνοι θα πατήσουν για να δικαιολογήσουν την ανόητη επιλογή τους.

anne&andi Ένας συναισθηματικά ανάπηρος άνδρας, μπορεί για καιρό να ζει χωρίς να νιώθει ευχαρίστηση, πόνο, ή οτιδήποτε άλλο μέχρι μια ξένη γυναίκα να τον ξυπνήσει κάνοντας τον να αισθανθεί κάτι αρκετά έντονο που να μπορέσει επιτέλους να νιώσει, ίσως κάτι σεξουαλικό ή την αίσθηση ότι μπορεί να είναι ο ήρωας της ή απλά η γοητεία των διαρκώς εναλλασσόμενων διαθέσεών και συναισθηματικών κρίσεών της. Με κείνη, μπορεί για λίγο να ξεχάσει την κατάθλιψή του αλλά βουλιάζει πάλι σε αυτή όταν δεν είναι μαζί της. Του γίνεται εθισμός χωρίς όμως να το ξέρει. Το μόνο που ξέρει είναι η έλλειψη της χαράς και της αγάπης στην ζωή του όταν βρίσκεται με την σύζυγό και τα παιδιά του ενώ αντίθετα ζει «την ζωή» όταν είναι με αυτή την νέα γυναίκα. Δειλιάζει να φύγει γι αυτή, και γι’ αυτό περνά χρόνο με ψέματα περιπλέκοντας την κατάσταση γιατί μέσα του φοβάται ότι και αυτή με την σειρά της θα γίνει βαρετή και ενοχλητική όταν θα είναι συνέχεια, «κανονικά» μαζί.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται δεν είναι μια ακόμα πιο «συγκλονιστική» γυναίκα αλλά θεραπεία για την κατάθλιψή του. Παρόλα αυτά, επειδή η καλύτερη προσωρινή θεραπεία είναι το σεξ, η χαρά και η ικανοποίηση, η άλλη γυναίκα μπορεί να του δίνει αναζωογονητικές δόσεις και να τον κάνει να νιώσει καλά. Μάλιστα ίσως νιώθει αρκετά καλά μέχρι να χρειαστεί να πληρώσει τον λογαριασμό και να συνειδητοποιήσει το κόστος των επιλογών του για τους αγαπημένους του και τις ζωές τους. Οι γάμοι/σχέσεις που πατάνε σε κατεστραμμένες ζωές άλλων σπανίως έχουν καλό τέλος.

Οι απατημένοι σύζυγοι στις μέρες μας, προσπαθούν να ξεπεράσουν την απιστία και να βελτιώσουν τον γάμο τους. Λίγοι είναι αυτοί που δεν γυρνούν να κοιτάξουν πίσω και περνούν μια ζωή γλείφοντας ναρκισσιστικά την πληγή τους. Ένας γάμος μπορεί να επιζήσει ενός δεσμού εάν η απιστία σταματήσει, βγουν όλα στο φως και αντιμετωπιστούν με θάρρος. Η απιστία είναι ένα δύσκολο και χαζό χόμπι και σίγουρα ένα ηλίθιος τρόπος να βρεις νέο σύντροφο για μια νέα ζωή. Δεν αποτελεί θεραπεία για την κατάθλιψη, την βαρεμάρα, τον «ατελή» γάμο. Και σίγουρα δεν αποτελεί πρότυπο που κανείς από εμάς θαυμάζει ή να εντυπωσιάζεται από εαυτό.


Νομίζω ότι έχω μάθει τόσα πολλά μέσα από τους ασθενείς μου που μπορώ να παρομοιάσω την απιστία με το χόμπι του ταΐσματος καρχαριών ή τις ταυρομαχίες: είναι συναρπαστικό να το βλέπεις σαν θεατής, μόνο αν προσέχεις να μη πέσεις στο νερό ή στην αρένα.


Ο μόνος τρόπος που προσωπικά μπορώ να συστήσω που θα προφυλάξει ώστε να μην πληρώσεις ακριβά την απιστία, είναι να την παρακολουθείς από μακριά, από μια ασφαλή απόσταση, σωματικά και συναισθηματικά, και να αποφύγεις πάση θυσία οποιαδήποτε αυτοκτονική διάθεση να συμμετέχεις."

Από το βιβλίο του Frank Pittman Private Lies: Infidelity and the Betrayal of Intimacy

 

Οι άνδρες έχουν την τάση να παραμένουν μονογαμικοί και να βλέπουν τη σύντροφό τους ως πιο ελκυστική όταν απελευθερώνεται στον οργανισμό τους η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», γνωστή στον ιατρικό χώρο ως οξυτοκίνη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα ζευγάρια που βρίσκονται σε πολυετή σχέση και επιθυμούν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους δε χρειάζεται να αναζητήσουν τίποτα περισσότερο από αυτήν την ορμόνη.

Η οξυτοκίνη ενεργοποιεί το κέντρο της ανταμοιβής στον εγκέφαλο και κάνει τους άνδρες να μένουν πιστοί στη σύντροφό τους. Παράγεται κατά τη σωματική επαφή, είτε πρόκειται για ένα χάδι, ένα φιλί ή μια αγκαλιά.

Η πανίσχυρη αυτή ορμόνη δρα σαν νευροδιαβιβαστής και ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς. Στα ζευγάρια, ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός κατά τη σεξουαλική επαφή. Μεταβάλλει τα εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με την επεξεργασία συναισθηματικών ερεθισμάτων και αυξάνει την ερωτική έλξη. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια «ασπίδα προστασίας» κατά της απιστίας!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία μελέτησαν την επίδραση της οξυτοκίνης στη σεξουαλική έλξη και κατ’ επέκταση την πιθανότητα ερωτικού παραστρατήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίδραση της ορμόνης είναι εξαιρετικά ισχυρή στους άνδρες και τους κάνει να βλέπουν τη σύντροφό τους πιο ελκυστική.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύονται στην επιστημονική επισκόπηση Proceedings of the National Academy of Sciences και υποδεικνύουν ότι η οικειότητα δεν αρκεί σε ένα ζευγάρι προκειμένου οι σύντροφοι να παραμείνουν πιστοί.

 

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης