Pin It

Τα ποσά που δαπανώνται για τη συντήρηση των κρατικών λιμουζινών καθ’ όλη τη διάρκεια του μνημονίου και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική, καθιστώντας τις συγκεκριμένες δαπάνες, που συνεχίζονται έως και σήμερα, κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Σε αυτό το απολύτως οξύμωρο πλαίσιο, ένα απλό σέρβις των θωρακισμένων υπερπολυτελών BMW 760 που χρησιμοποιούσαν οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στοιχίζει 25.000 ευρώ! Για καινούρια λάστιχα στη Mercedes του Προέδρου της Δημοκρατίας πληρώνουμε 12.000 ευρώ, ενώ χρεώνονται και… εργατικά στο Ελληνικό Δημόσιο για την τοποθέτησή τους (!) που φτάνουν τα 900 ευρώ! Η τοποθέτηση δύο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τιμολογείται 24.000 ευρώ!

Οι κωδικοί των χρηματικών ενταλμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ., όπως έχουν επίσημα αναρτηθεί από το αρμόδιο υπουργείο στη «Διαύγεια», έχουν πάρει φωτιά τα τελευταία χρόνια, με τον Ελληνα φορολογούμενο να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κινήσει τα θηριώδη θωρακισμένα οχήματα της κυβερνητικής ελίτ αυτού του κράτους. Ναυαρχίδες του VIP στόλου είναι οι δύο BMW 760Li HS που αγοράστηκαν το 2010 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για να τις χρησιμοποιούν οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.

Λιγότερο απ’ όσο κοστίζει μόνο το σέρβις της θωρακισμένης BMW που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τώρα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πρώτος «ιδιοκτήτης» του ενός εκ των δύο σούπερ αυτοκινήτων, που πληροί τα υψηλότερα επίπεδα θωράκισης παγκοσμίως κατά επιθέσεων με σφαίρες, χειροβομβίδες, ρουκέτες και βόμβες, με την τιμή αγοράς του να φτάνει τις 750.000 ευρώ, υπήρξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο διάδοχός του και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η δεύτερη αλεξίσφαιρη BMW παραχωρήθηκε το 2012 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου και έκτοτε χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις του κ. Σαμαρά. Το κόστος του σέρβις της πρωθυπουργικής BMW 760Li HS των 4.400 κυβικών εκατοστών είναι πραγματικά ασύλληπτο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο αυτό ανήλθε στα 25.018,21 ευρώ(!). Ειδικότερα, 17.650,51 ευρώ κόστισε η προμήθεια των ανταλλακτικών και 7.367,70 ευρώ η αμοιβή της εργασίας του εξουσιοδοτημένου συνεργείου. Ιλιγγιώδη είναι και τα ποσά για την αντικατάσταση των αλεξίσφαιρων ελαστικών της λιμουζίνας, αφού μια τετράδα από αυτά στοίχισε στις 19 Μαρτίου 2013 το ποσό των 9.672,42 ευρώ. Η πρώτη αλλαγή των ελαστικών ειδικού τύπου έγινε τον Ιούνιο του 2011 όταν αντικαταστάθηκε ο ένας τροχός, αντί 3.354 ευρώ. Η τελευταία αλλαγή πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2014 με την αντίστοιχη δαπάνη αγοράς να είναι της τάξης των 2.499,35 ευρώ, ενώ η αμοιβή εργασίας τοποθέτησης του ελαστικού «στο θωρακισμένο υπηρεσιακό όχημα μάρκας BMW που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Κυβερνήσεως» ήταν 399,75 ευρώ. Μικρότερη από τα 600 ευρώ που πληρώθηκαν για την αντικατάσταση άλλου ελαστικού τον Οκτώβριο του 2013 με τιμή αγοράς 2.372,79 ευρώ.

Μεγάλη ήταν και η δαπάνη αγοράς των ανταλλακτικών για το σέρβις της «δίδυμης» BMW του κ. Βενιζέλου, αφού στις 20 Νοεμβρίου 2014 υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση ύψους 18.664,06 ευρώ, με το κόστος των εργατικών να ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Οσο για τα ελαστικά της, τρία εξ αυτών αντικαταστάθηκαν τον Μάρτιο του 2012 αντί 10.396,35 ευρώ. Η επόμενη αλλαγή έγινε τον Αύγουστο του 2013, όταν δαπανήθηκαν 6.536,64 ευρώ για την προμήθεια «δύο ελαστικών επισώτρων ειδικού τύπου στο θωρακισμένο όχημα της Υπηρεσίας μας τύπου BMW 760, το οποίο έχει διατεθεί για τις μετακινήσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλου Ευάγγελου», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης. Τέλος, στις 6 Μαρτίου 2014 υπογράφτηκε άλλη σύμβαση αντί του ποσού των 6.433,77 ευρώ για την αλλαγή των υπόλοιπων δύο ελαστικών της θηριώδους λιμουζίνας.

Ιδιαιτέρως κοστοβόρες ήταν και οι μετακινήσεις του κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Η θωρακισμένη Mercedes S500 L GUARD που χρησιμοποιούσε άλλαξε ελαστικά τον Δεκέμβριο του 2010, με τη σχετική δαπάνη να ανέρχεται στα 7.710,52 ευρώ. Τον Ιούνιο του 2011 η Υπηρεσία Ασφαλείας Προέδρου της Κυβέρνησης προχώρησε σε σέρβις του αυτοκινήτου καταβάλλοντας 3.125,28 ευρώ. Εν συνεχεία τον Νοέμβριο του 2012 η αντικατάσταση εκ νέου των ελαστικών στοίχισε 9.415,48 ευρώ. Αφού μεσολάβησαν συντηρήσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ το συγκεκριμένο θωρακισμένο όχημα της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων άλλαξε λάστιχα για τρίτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, με το κοστολόγιο να φτάνει τα 8.932,70 ευρώ. Ακριβότερα αποδεικνύονται τα ελαστικά που φοράει η άλλη θωρακισμένη Mercedes S500 L GUARD του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αφού βάσει της σχετικής απόφασης που υπογράφτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2014, εγκρίθηκε δαπάνη 11.860,60 ευρώ για την προμήθεια 4 ελαστικών και 945 ευρώ για την αμοιβή τοποθέτησής τους. Ελαστικά όμως άλλαξαν και στη δεύτερη θωρακισμένη Mercedes ιδίου τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με το κόστος αγοράς να ανέρχεται στα 11.859,41 ευρώ και το κόστος τοποθέτησής τους στα 948 ευρώ. Πιο φορτωμένο είναι το βιβλίο συντήρησης μιας ακόμα θωρακισμένης Mercedes της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων. Τον Αύγουστο του 2011 πληρώσαμε 7.558,24 ευρώ για ανταλλακτικά και επισκευές, 10.613,04 ευρώ για τον ίδιο λόγο τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς 9.153,01 ευρώ. Μεταξύ των επισκευών και η αλλαγή 4 αμορτισέρ που κόστισε κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ(!), ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 πληρώσαμε στο συνεργείο 8.986,21 ευρώ. Ανάλογη είναι και η μηχανολογική εικόνα μιας επιπλέον θωρακισμένης Mercedes ιδίου τύπου, για την οποία δώσαμε 10.446,59 ευρώ για 2 αμορτισέρ και 11.453,48 ευρώ για 4 καινούρια ελαστικά.Γ. Κατρούγκαλος:


«Θα προχωρήσουμε σε ένα είδος ηλεκτρονικής δημοπρασίας, αφού έχουμε μια εκτίμηση από τον ΟΔΔΥ για την αξία των αυτοκινήτων, ώστε να γίνουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες»


Βεβαρημένο είναι και το ιστορικό της θωρακισμένης BMW 750 που χρησιμοποιούσε ο κ. Δένδιας ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν είχε παραχωρήσει στο Μέγαρο Μαξίμου την BMW 760Li HS. Το σέρβις του αυτοκινήτου αυτού τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν της τάξης των 8.000 ευρώ, ενώ επιπλέον των διαφόρων επισκευών του κατά το προηγούμενο διάστημα δαπανήθηκαν και 800 ευρώ «για την προμήθεια δερμάτινων επενδύσεων καθισμάτων και τιμονιού του θωρακισμένου υπηρεσιακού οχήματος που χρησιμοποιείται κατά τις μετακινήσεις του κυρίου Υπουργού». Παράλληλα, τις αυξημένες ανάγκες ασφαλείας του αρμόδιου υπουργού καλύπτει την περίοδο εκείνη και μία θωρακισμένη Mercedes S 600. Το σέρβις της τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς αφορά σε δαπάνη 4.788,44 ευρώ για αγορά ανταλλακτικών και 2.000 ευρώ αμοιβή εργασίας. Το αυτοκίνητο αυτό ανήκει πλέον στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου της Κυβέρνησης και από τις 19 Ιανουαρίου 2015 έχει ήδη εκδοθεί διαταγή συγκρότησης επιτροπής για να επιβλέψει τις εργασίες επισκευής του, ύψους 6.600 ευρώ. Παράλληλα, στις 17 Δεκεμβρίου 2014 αντικαταστάθηκαν τα ελαστικά της Mercedes S 600 με το Ελληνικό Δημόσιο να έχει πληρώσει 9.103,04 ευρώ.

Τα ανταλλακτικά μόνο για το σέρβις της πρωθυπουργικής BMW κόστισαν 17.650 ευρώ, όπως φαίνεται στη σύμβαση αγοράς

Μια τάξη μεγέθους του πόσο κοστίζει η συντήρηση των κρατικών οχημάτων προστασίας επίσημων προσώπων δίνει και η σύμβαση που υπογράφτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία αντικαταστάθηκε το εμπρόσθιο και οπίσθιο παρμπρίζ του AUDI A6 που καλύπτει τις ανάγκες του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη. Στις 23.936,85 ευρώ ανήλθε η αξία των δύο παρμπρίζ και στα 850 ευρώ η τοποθέτησή τους, ενώ η αλλαγή ελαστικών έφτασε στα 2.879,31 ευρώ.


Ποιος τα αγοράζει;

Βέβαια, στην απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τον μισό κρατικό στόλο αυτοκινήτων ίσως προκύψουν δυσκολίες στο να βρεθούν αγοραστές για τα θωρακισμένα υπερπολυτελή οχήματα, ιδίως τις δύο επιβλητικές BMW 760. Τη λύση θα κληθεί να δώσει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει υποψήφιους πελάτες στις τάξεις των ολιγαρχών. «Προφανώς και οι θωρακισμένες BMW δεν θα κρατηθούν. Είναι πρόκληση να παραμένουν τέτοια αυτοκίνητα σε μια περίοδο κρίσης της ελληνικής κοινωνίας στην κυριότητα του Δημοσίου. Βέβαια, το αυτοκίνητο του Ελβις Πρίσλεϊ όσο και να κάνει θα βρεθεί αγοραστής να το πάρει, για το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου αμφιβάλλω. Θα ψάξουμε να βρούμε πάντως κάπου να τα πουλήσουμε. Ισως κάποιος από τους μεγιστάνες που αισθάνεται ότι κινδυνεύει να το έχει ανάγκη και τελικά να το αγοράσει», σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες σκέψεις, κάθε υπουργείο, ανάλογα με τις ανάγκες του, θα μεταβιβάσει, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, την κυριότητα τού προς πώληση στόλου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ένα είδος ηλεκτρονικής δημοπρασίας, αφού έχουμε μια εκτίμηση από τον ΟΔΔΥ για την αξία των αυτοκινήτων, για να γίνουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες», σημειώνει ο υπουργός, ο οποίος εκτιμά πως από την εφαρμογή της πρωθυπουργικής εξαγγελίας θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δημόσιο, καταρχάς από τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους συντήρησης αλλά και τη δαπάνη καυσίμων. Το όφελος από την εξοικονόμηση πόρων ίσως αποδειχτεί πολλαπλάσιο της πώλησης των αυτοκινήτων, αφού πολλά από αυτά είναι παλιάς κατασκευής και έχουν περιέλθει στα υπουργεία μέσω κατασχέσεων του ΟΔΔΥ.

Αναφορικά με τα πολυτελή υπουργικά αυτοκίνητα, ο κ. Κατρούγκαλος, επισημαίνει: «Στο δικό μου υπουργείο έχω σκοπό να κρατήσω ένα από τα επονομαζόμενα υπουργικά αυτοκίνητα για τις υπηρεσιακές ανάγκες του υπουργείου, κυρίως για τις δημόσιες σχέσεις, όπως η μεταφορά ξένων επισήμων από το αεροδρόμιο, ενώ για τις καθημερινές ανάγκες του υπουργείου πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρού κυβισμού αυτοκίνητα που να κρατούν χαμηλά το λειτουργικό κόστος. Μια χαρά πήγα στην Καλαμάτα στην πρώτη μου επίσημη επίσκεψη με ένα Ford Fiesta».

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης