Pin It

Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων διαμήνυσε ότι στόχος της διακυβέρνησης του είναι η χώρα μας να γίνει οικονομικά αυτοδύναμη, κυρίαρχη και ισότιμος εταίρος στην Ευρωζώνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε για την αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να τιμήσει στο σύνολο τους και να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις. «Ο λαός δεν αντέχει άλλη ματαίωση και απογοήτευση μετά από 5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης».

Εξεταστική για τα μνημόνια

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, για το πώς φτάσαμε ως εδώ, «για να εξεταστεί ψύχραιμα το κατά πόσον υπάρχουν ευθύνες για την πορεία της χώρας και όχι για λόγους πολιτικής αντεκδίκησης». «Οι ευθύνες θα αποδοθούν, εκεί που πρέπει να αποδοθούν», είπε. «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν, δεν διαγράφουμε το αμαρτωλό παρελθόν».

Μέτρα για όσους επλήγησαν από τα μνημόνια

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν τα μνημόνια, η εφαρμογή των οποίων θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το πρωί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Η πρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων και η αποκατάσταση των απολυμένων διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και η δωρεάν, σίτιση, παροχή ρεύματος, στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλες τις οικογένειες που έπεσαν θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας, όπως είπε, είναι ανάμεσα στα πρώτα μέτρα που θα προωθηθούν άμεσα.

Επανασύσταση της ΕΡΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την επανασύσταση της ΕΡΤ. «Εγγυόμαστε τη καθολική πρόσβαση του ελληνικού λαού στο αγαθό της αντικειμενικής και αυτόνομης από πολιτικές παρεμβάσεις ενημέρωσης», τόνισε. «Επανασυστήνουμε με νόμο την ΕΡΤ, από μηδενική βάση. Με πόρους αποκλειστικά από το ανταποδοτικό τέλος». «Χωρίς κάστες προνομίων, χωρίς προκλητικές αμοιβές» η νέα ΕΡΤ, επεσήμανε. Ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν άμεσα οι αλλαγές στον χάρτη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Ανακοίνωση τη σύσταση θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ.

Φορολογικό

Έκανε λόγο για «γενναία μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος». «Κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα συνεισφέρει στα κοινά βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα», τόνισε. Ανακοίνωσε ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, καθώς και αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000. «Δεσμευόμαστε να επεξεργαστούμε και να υιοθετήσουμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη». Υπογράμμισε ότι καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αντικαθίσταται με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ωστόσο ζήτησε από τους πολίτες να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014. «Προχωράμε άμεσα σε μέτρα για τη ρύθμιση των οφειλών. Θεσπίζουμε τις 100 δόσεις χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις. Άμεσα καταργούμε τη ρύθμιση που μετατρέπει το αδίκημα της μη πληρωμής στο δημόσιο σε διαρκές», πρόσθεσε

Εργασιακά

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε «θα μείνουμε πιστοί στη δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σταδιακά έως το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας». Δήλωσε ακόμα ότι «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών και την ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων», και έκανε λόγο για άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τριετιών, επεκτασιμότητας συμβάσεων, διαιτησίας, καθώς και προστασία από μαζικές απολύσεις. «Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών που εκπαιδεύουν τη νέα γενιά εργαζομένων στην υποτέλεια παίρνουν τέλος», επεσήμανε.

«Λιτός βίος»

«Ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια υπουργών και βουλευτών, όχι για να τα ιδιωποιηθούμε. Καταργούνται προκλητικές σπατάλες και στρατιές συμβούλων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και της αστυνομικής φρουράς του πρωθυπουργού κατά 40%», τόνισε. Θα δώσει ακόμα εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ, καθώς και ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. «Το παράδειγμα του λιτού βίου, πρέπει να ξεκινήσει από την ίδια τη κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε νέο ύφος και ήθος εξουσίας», σημείωσε.

Δημόσιο

Έκανε λόγο για «νέο κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους», ενώ τόνισε ότι προωθείται άμεσα ρύθμιση για «αξιολόγηση με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια στο Δημόσιο». Επίσης, μίλησε για απλοποίηση των διαδικασιών δημόσιας διοίκησης, περιορισμό της άμεσης επαφής μεταξύ διοίκησης και πολιτών, μείωση της γραφειοκρατίας και αναγκαία μηχανοργάνωση.

Φοροδιαφυγή

Άμεση κινητοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών και σύσταση ελέγχου τελωνείων για πάταξη λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου.

Ασφαλιστικό

Καμία μείωση των επικουρικών συντάξεων, καμία αύξηση ορίων ηλικίας. «Επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης στο τέλος του 2015 σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, ως δώρο Χριστουγέννων». Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου για την χορήγηση κεφαλαίων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ιδρύεται ταμείο εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης.

Αστυνομία και ΕΥΠ

Η αστυνομία δεν θα έχει το ρόλο της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά θα εγγυάται την προστασία από το έγκλημα και την ασφάλεια των πολιτών, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός. Μίλησε για επαναφορά του αστυνομικού της γειτονιάς και αναβάθμιση της εκπαίδευσης αστυνομικών. Σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας μετονομάζεται η ΕΥΠ, η οποία θα ασχολείται με θέματα εξωτερικής ασφάλειας.

Μεταναστευτικό

Για πρώτη φορά μια απλή Διεύθυνση Μετανάστευσης μετατρέπεται σε Υπουργείο, υπογράμμισε και έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση ψήφιση νόμου για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Ιδιωτικοποιήσεις
Έκανε λόγο για στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων που μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση. «Δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο», τόνισε.

Πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και τραπεζικό σύστημα.

Επανασχεδιασμός της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, καθώς και ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας που θα στηρίζει καινοτόμες και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την «τροποποίηση του νόμου για το ΤΧΣ, ώστε το δημόσιο να ασκήσει χωρίς περιορισμούς τα δικαιώματα του στις συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων». Ίδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα για την διαχείριση των κόκκινων και επιχειρηματικών δανείων που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών. «Μέχρι την ψήφιση των νομοθετημάτων και την έκδοση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση των μέτρων ρύθμισης των κόκκινων δανείων, απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα τραπεζικά ιδρύματα, σε έλληνες και ξένους κερδοσκόπους».

Παιδεία

Η Παιδεία έχει κεντρικό ρόλο στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Εξισωτισμός, καθολική πρόσβαση και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο επίκεντρο.

Αλλαγές στην Τράπεζα Θεμάτων για το Λύκειο, καταργούνται τα Συμβούλια Διοίκησης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προώθηση της Έρευνας με τον ορισμό αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού, ενώ θα εκπονηθεί σχέδιο ώστε να επιστρέψουν στη χώρα οι χιλιάδες νέοι ερευνητές που σήμερα απασχολούνται σε ιδρύματα του εξωτερικού.

 

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης