Pin It

Νέα στοιχεία για τη συνεργασία ενός έλληνα πρώην στρατιωτικού με προϋπηρεσία στο Αφγανιστάν, ενός ιδιοκτήτη πάρκινγκ στην Αθήνα, ενός ατόμου αραβικής καταγωγής αλλά και ενός αντιεξουσιαστή που έχει συλληφθεί για το πενταπλό φονικό προ τριετίας στην Αγία Νάπα στην Κύπρο, για ληστείες στην Αθήνα αλλά πιθανόν και βομβιστικές επιθέσεις (μια από τις οποίες σχεδίαζαν να βιντεοσκοπήσουν) που έχει αναλάβει η οργάνωση Αναρχική Ομοσπονδία – FAI ανακύπτουν στη δικογραφία για τη δράση των 37 «νονών», την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Ο Άκης και τα 10 εκατ. ευρώ

Τα άτομα αυτά φέρεται να είχαν άμεση σχέση με τρεις γνωστούς «νονούς της νύχτας» που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και οι οποίοι κατηγορούνται για το ότι οργάνωσαν βομβιστικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών στην Αθήνα και στη Λάρισα αλλά και τρεις ακόμη βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες που σχετίζονται με τον κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Μάλιστα ένας βαρυποινίτης, κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, φέρεται να είχε συναντήσεις στον Κορυδαλλό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο (κατηγορείται για συμμετοχή και στο κύκλωμα των «νονών») ο οποίος του είπε ότι «ο Γιάννης Σμπώκος είχε παραλάβει μία βαλίτσα με 10 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για μένα και δεν μου την έδωσε!»

Από τη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει ακόμη ότι ο 54χρονος πρώην αστυνομικός και συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού είχε συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού με τον Γιάννη Σμπώκο και του «υπενθύμιζε» τις οικονομικές απαιτήσεις που είχαν από τον πρώην βουλευτή οι βαρυποινίτες οι οποίοι σχεδίασαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του.

Βαρυποινίτης για την εκτέλεση χρυσαυγιτών

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται εντυπωσιακή εκμυστήρευση γνωστού βαρυποινίτη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013. Τις συνδέει ευθέως με δράση ποινικών (σχετικές αποκαλύψεις του «Βήματος» στις 2.2.2014: «Πυρήνας ποινικών δολοφόνησε τους χρυσαυγίτες»). Ο μεγαλοποινικός φέρεται να αναφέρει ότι «εγώ δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση, αλλά γνωρίζω ποιος τους σκότωσε. Ωστόσο τα δύο λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες τα έδωσα εγώ». Ακόμη ο ίδιος κρατούμενος ανέφερε ότι όσες πλαστές ταυτότητες χρησιμοποιούσε η συμμορία του τις έχει πάρει από αναρχικούς επειδή τους έχει εμπιστοσύνη!

Επιπλέον ανέφερε ότι ο ίδιος οργάνωσε τη δολοφονία του κατηγορούμενου για υποθέσεις εκβιασμών Αλέκου Κοσμόπουλου προ τεσσάρων ετών διότι «με ζήλευε επειδή εγώ ανέβαινα». O ίδιος βαρυποινίτης ανέφερε ότι στη φυλακή απέκτησε γνωριμία με γνωστούς επιχειρηματίες αλλά και μοναχούς της μονής Βατοπαιδίου. Τέλος, στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν αναφορές ότι τα μέλη της συμμορίας μέσω σωφρονιστικών υπαλλήλων που χρηματίζονταν ενημερώνονταν για απόρρητα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.

Καλάσνικοφ, πλοίο και οικόπεδα

Στον δικαστικό φάκελο υπάρχει ακόμη εκτεταμένη αναφορά στον 54χρονο πρώην αστυνομικό, συνεργό του Χρ. Ξηρού, ότι ήταν μεταφορέας εκρηκτικών υλών από τη Μάνη όπου διέμενε και ότι αναζητούσε καλάσνικοφ που πιθανόν να ήταν αυτά που κατέληξαν στα χέρια του πρώην μέλους της 17Ν.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται σχέδια βαρυποινιτών να αγοράσουν ένα πλοίο αξίας 1,2 εκατ. ευρώ για άγνωστους λόγους, να εισαγάγουν στον Κορυδαλλό ηλεκτρικό τροχό για να κόψουν τα κάγκελα των φυλακών, να οργανώσουν νέα απόδραση με ελικόπτερο αλλά και να αγοράσουν εκτάσεις γύρω από τις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων για να σκάψουν και να απελευθερώσουν κρατουμένους μέσω... τούνελ.

Απαγωγές

Οι ίδιοι «νονοί της νύχτας» φέρονται να οργάνωναν τη δολοφονία του δικηγόρου κ. Πέτρου Μαντούβαλου λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων του με διακινητή κοκαΐνης. Επιπλέον, όσον αφορά την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου πριν από δύο χρόνια, οι ίδιοι «νονοί» ανέφεραν ότι οργανωτής της ήταν ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας συμπληρώνοντας: «Κάνουν μ...ς και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες».

Όσον αφορά τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, φέρεται 1,5 εκατ. ευρώ από αυτά να ήταν τοποθετημένο κάτω από τα πλακάκια δαπέδου κατοικίας στη Μεταμόρφωση η οποία έγινε στόχος απόπειρας βομβιστικής επίθεσης την 1η Ιανουαρίου 2015.

Επιπλέον μνημονεύεται ότι ο αρχηγός της συμμορίας που απήγαγε τον εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλο «έχασε περίπου 4 εκατ. ευρώ από το μερίδιό του μετά το σκάνδαλο που έγινε με το δικαστικό κύκλωμα στην Ιταλία», χωρίς πάντως να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις σε ποιους ακριβώς στην Ιταλία είχε δώσει τα λεφτά για «ξέπλυμα». Σημειώνεται επίσης ότι ένα άλλο μέρος των χρημάτων «ξεπλύθηκε με την βοήθεια ενός πιλότου από το Ντουμπάι».

Παρακολουθήσεις στην Ηρώδου Αττικού

Στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι από τη συμμορία των ποινικών γίνονταν παρακολουθήσεις αυτοκινήτων στην οδό Ηρώδου Αττικού και χώρου στάθμευσης στον ίδιο δρόμο όπου βρίσκονται το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Ακόμη προκύπτει ότι οι κρατούμενοι κακοποιοί σχεδίαζαν την απαγωγή διευθυντικού στελέχους τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για τουλάχιστον 15 μεταφορές εκατοντάδων κιλών εκρηκτικής ύλης και δεκάδων καλάσνικοφ με τη μεσολάβηση της συγγενούς βαρυποινίτη ο οποίος είχε «ελευθερία δράσης» μέσα στις φυλακές. Εντυπωσιακό είναι ό,τι όπως μνημονεύεται στον δικαστικό φάκελο, όταν κάποιος επισκέπτης στις φυλακές ρώτησε τον εν λόγω βαρυποινίτη γιατί σχεδιάζει τόσες εγκληματικές επιθέσεις εκείνος απάντησε: «Τι να κάνω κι εγώ εδώ μέσα; Πώς θα περάσω την ώρα μου;»

Στραβά μάτια και «συμβόλαιο θανάτου»

Τέλος, στη δικογραφία υπάρχει σειρά στοιχείων για χρηματισμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων που βοηθούσαν τις επικοινωνίες «νονών της νύχτας» με συνεργούς τους. Τους επέτρεπαν τη χρήση κινητών αλλά και έκαναν «στραβά μάτια» στον άγριο ξυλοδαρμό από κρατούμενο μίας επισκέπτριας στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα υπάρχει αναφορά και «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον ανακρίτριας, το σπίτι της οποίας είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση. Τότε η Αστυνομία είχε υποπτευθεί ότι πίσω από αυτή την ενέργεια ήταν «νονός» κρατούμενος σε φυλακή της χώρας και σχετιζόταν με υπόθεση αρπαγής προσώπου.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος, νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορουμένων, «στη διάρκεια της περαιτέρω ανάκρισης θα προκύψουν νέα στοιχεία που πιθανόν θα ανατρέψουν πολλά από τα σημερινά δεδομένα».

 


O Πέτρος Μαντούβαλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρος παρ' Aρείω Πάγω. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Πέρυ Θεοδώρου, με την οποία και απέκτησε δύο παιδιά, την Σοφία και τον Σταύρο.

Ασκώντας την μάχιμη δικηγορία σε πολλούς τομείς, έχει χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τον Τύπο.

Από πολύ νωρίς ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου κατέχοντας καίρια δημόσια αξιώματα και συμμετέχοντας σε πλήθος επιτροπών, συμβουλίων και συλλόγων, υπηρετώντας τα ποικίλα καθήκοντά του πάντοτε με γνώμονα το ήθος και το κοινωνικό συμφέρον.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων (εκλογές 2000 & 2004)
Αντιπρόεδρος και μέλος πλήθους σημαντικών κοινοβουλευτικών επιτροπών
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με το Μεξικό
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς (1998-2000) και Αντιδήμαρχος Πειραιώς (2000-2002)
Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας του Δήμου Πειραιώς
Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας στις Ακαδημίες Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας
Σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικου Συλλόγου Πειραιώς (1996-1999) και μέλος της Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων
Επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου
Νομικός Σύμβουλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών
Κατά την διάρκεια της πολύχρονης πορείας του, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, την τηλεοπτική βία, την ευθανασία, τον θεσμό της Δικαιοσύνης , τον Τύπο, τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, την ποινική ευθύνη των ιατρών, την Ο.Ν.Ε. κ.α.

Ομιλεί Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά

Pin It


casa victoria barkizaSocial Media

fecebook-logo twitter-logoyoutube notosnet rss

φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

Save
Προτιμήσεις χρήστη cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν αρνηθείτε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης