Λίμνη Βουλιαγμένης

Λίμνη Βουλιαγμένης

Πανέμορφη, μυστηριώδης, και ατμοσφαιρική , μοιάζει με ένα αίνιγμα που αποπνέει γοητεία. Μια μοναδική υδάτινη όαση, σε ένα ασυνήθιστο τοπίο που σε ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς, παραμυθένιους, στήνει το δικό της ιδιαίτερο σκηνικό.

Η φύση σε ρόλο μαέστρου θέτει το τέμπο, με τους εντυπωσιακούς βράχους να αιωρούνται και να αντανακλώνται στη γαλήνια επιφάνεια της λίμνης. Τη νύχτα, ο απαλός φωτισμός δίνει τη δική του ρομαντική διάσταση στο χώρο, με το νερό σαν καθρέφτη να κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο φαντασμαγορικό.

Ιστορική Διαδρομή

Η λίμνη με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο χώρος της και τη φυσική τοποθεσία που βρίσκεται, έχει αναγνωρισθεί σαν σημαντικό μνημείο της φύσης. Το εντυπωσιακό αυτό σχήμα της προήλθε από διάφορες γεωλογικές μεταβολές που δεν μπορούν όμως να προσδιοριστούν χρονολογικά. Ύστερα από έρευνες που έγιναν συμπεραίνουμε ότι εκεί που σήμερα είναι η λίμνη, υπήρχε ένα τεράστιο υπόγειο σπήλαιο το οποίο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στο εσωτερικό του σπηλαίου έτρεχαν άφθονα νερά με υψηλή θερμοκρασία τα οποία λόγω της διαβρωτικής ενέργειας που προκάλεσαν στα τοιχώματα, ανάγκασαν την οροφή του σπηλαίου να υποχωρήσει με αποτέλεσμα το φαινόμενο της καταβύθισης του ορεινού όγκου.
Το Νερό

Το νερό της λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 και 100 μέτρων. Η θερμοκρασία του παραμένει σταθερή μεταξύ 21ο C και 27ο C. Η στάθμη της λίμνης είναι 50 εκ. Ψηλότερη της επιφάνειας της θάλασσας και έτσι εκβάλλει σ’ αυτήν λόγω υπερχείλισης, επομένως το νερό ανανεώνεται συνεχώς από τις ιαματικές πηγές της.
Συστατικά

Το νερό της λίμνης είναι υφάλμυρο και λόγω των συστατικών του, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Προσφέρει ανακούφιση σε κάθε είδους αρθρίτιδες, σε δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις, σε οσφυαλγίες και ισχιαλγίες. Τα συστατικά του νερού είναι: Κάλιο, Νάτριο, Λίθιο, Αμμώνιο, Ασβέστιο, Σίδηρος, Χλώριο, Ιώδιο και μικρή ραδιενέργεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βούλα Καλή Πρωταπριλία »
επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες