Κικίλιας «Χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014» Κύριο

Κικίλιας «Χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στο θέμα του χρέους εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

«Επειδή έγινε πολύς λόγος για τη γραβάτα του κ. Τσίπρα, η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλιά για όλους τους Ελληνες, γιατί είναι θηλιά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021, και γιατί αυτή τη δύσκολη, πολύ κακή, ημέρα για τους Ελληνες, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες» σημείωσε μιλώντας στον Real FM.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή την Τετάρτη, ανέφερε πως τα μηνύματα που έχουν φτάσει στον ίδιο για το χρέος είναι τόσο θετικά που υπάρχει ανησυχία μήπως είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αστειευόμενος σημείωσε ότι «είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή», θυμίζοντας παλαιότερη δήλωσή του, όταν είχε πει ότι θα φορέσει γραβάτα αν πετύχει διαγραφή μέρους του χρέους.
Ο κ. Κικίλιας επέμενε ότι «χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014». Όπως σημείωσε, είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη η χώρα να βγει από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, η οικονομία της αγοράς, βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια. Και πρόσθεσε: «Αυτά τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε 29 δισ. πλούτο τα οποία χάθηκαν από τη χώρα, έχουμε αντί για 12 δισ. παροχές 14,2 δισ. νέα μέτρα που πάρθηκαν και δυστυχώς τρία χαμένα χρόνια».

Στο ερώτημα γιατί η Ν.Δ. λέει όχι στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση και ακολούθως καταθέτει τροπολογία με άλλα αντίμετρα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε: «Αυτά που καταθέτουμε είναι σήμερα, είναι τώρα, είναι πραγματικότητα, με μία αποδοχή της τροπολογίας από την κυβέρνηση και μία υπογραφή γιατί είναι επί των πλεονασμάτων που λέει για φέτος».
«Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστέψει ότι το 2021 θα έχουμε 5,6% πλεόνασμα για να μπορεί ο κ. Τσίπρας, ή όποιος είναι τότε, να εφαρμόσει αυτά τα αντίμετρα» πρόσθεσε.

 

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες