Αντισυνταγματική Απόφαση Συμβολαιογράφων Κύριο

Αντισυνταγματική Απόφαση Συμβολαιογράφων

Με αφορμή την απόφαση της «Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας» (όπως αυτή εμφανίζεται στον ιστότοπο του οργάνου http://www.notarius.gr), για την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ την Τετάρτη 03/05/2017, επιτρέψτε μου να εστιάσω σε μια… μαγική παράγραφο της απόφασης:

<<η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000€..>>

Και ιδού λοιπόν τα δύο (2) μαγικά θέματα, που ανακύπτουν:

Α) Στην Ελλάδα, οι Τράπεζες είναι, ως γνωστόν, ιδιωτικές. Από πού κι ως πού τις ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους Ιδιώτες και τις φέρνουμε στην ίδια μοίρα με το Δημόσιο, τα Δημόσια Ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ (που επίσης είναι Δημόσιο), όταν έχουν λαμβάνειν…;
- Είναι μήπως άλλη μια απόδειξη ότι το Τραπεζικό Σύστημα έχει αλώσει και σφετεριστεί τον Κρατικό Μηχανισμό και χρησιμοποιεί Κρατικές Εξουσίες, που δεν του αναλογούν…;
- Είναι μήπως άλλη μια απόδειξη ότι ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ…;

Β) Καταστρατηγείται θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος, που αφορά την Ισότητα των Ελλήνων. Χωρίς να είμαι Συνταγματολόγος, ούτε καν Νομικός, διατηρώ την ικανότητα κατανόησης της Ελληνικής Γλώσσας. Έτσι, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, διαβάζω:
<<Άρθρο 4. Ισότητα των Ελλήνων
1.Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου.
2.Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και Υποχρεώσεις.>>
Επανερχόμενος λοιπόν στο δημοσίευμα, έχω να παρατηρήσω ότι αν έχουμε δύο Έλληνες/-ίδες, των οποίων οι επισπευδόμενες απαιτήσεις ανέρχονται για τον μεν πρώτο στο ποσόν των 399,000€ και για τον δε δεύτερο στο ποσόν των 401,000€, τότε ο μεν πρώτος απαλλάσσεται του πλειστηριασμού ενώ ο δεύτερος τον υφίσταται (με όλες τις συνέπειες φυσικά), ας είναι κοντινά τα ποσά. Οι δύο λοιπόν Έλληνες του παραδείγματος αντιμετωπίζονται άνισα από το Νόμο, κατά παράβαση του άρθρου 4.1. Άρα, η συγκεκριμένη απόφαση της «Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας» είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.
Σημείωση: Αντίστοιχα, η εισαγωγή του όποιου ορίου ως προς το ποσόν (της επισπευδόμενης απαίτησης) καθιστά την απόφαση αντισυνταγματική.

Τώρα, ίσως κάποιος, κάνοντας το δικηγόρο του Διαβόλου, ίσως σπεύσει να πει ‘ότι όσα καταγγέλλω γίνονται από ιδιώτες συμβολαιογράφους, όχι από το Κράτος.
Θα απαντήσω λοιπόν, ότι οι Συμβολαιογράφοι δεν είναι τυχαίοι ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, αλλά θεωρούνται ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, άσχετα αν δεν αμείβονται από το Κράτος (αλλά από τους πελάτες τους). Έτσι λοιπόν, πηγαίνοντας το θέμα λίγο παραπέρα, θα μπορούσα να σκεφθώ ότι η συνταγματική αυθαιρεσία των Συμβολαιογράφων αποτελεί δοκιμή (πρόβα) για την εντός ολίγου ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ από το ίδιο το Κράτος (Υπ. Δικαιοσύνης).

Κάπου δηλαδή βολιδοσκοπούν την κατάσταση, ποντάροντας «να μας πιάσουν στον ύπνο και ό,τι περάσουν». Με το Σύνταγμα όμως, δεν μπορεί να παίξει κανείς τόσο εύκολα…!

Αλέξης Παπαδόπουλος
Μηχ/γος Μηχ/κός, Business Developer
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

επιστροφή στην κορυφή

Social & Info

Τμήμα σύνταξηςnotosnet@gmail.com

Διαφημιστικο τμημαinfo@acp.gr

Επικοινωνία: 698 086 3098 

 

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook: 

www.facebook.com/notosnet.gr

Ακολουθήστε μας στο Twitter: 

www.twitter.com/notosnet

Ακολουθήστε μας στο Instagram:

www.instagram.com/notosnet.gr

Δείτε τη σελίδα μας στο YouTube: 

www.youtube.com/NotosNet

Διάφορα

Πληροφορίες