NotosTeam

NotosTeam

Αγνοείται 55χρονος από τον Κορυδαλλό

Άφαντος παραμένει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο 55χρονος Ο Κωνσταντίνος Μπέμπης.
Έχει ύψος περίπου 1,70. και έμενε μόνος του στον Κορυδαλλό, το τελευταίο διάστημα ένιωθε πιεσμένος ψυχολογικά.
Όταν σταμάτησε να επικοινωνεί με την αδερφή του, εκείνη ανησύχησε και άρχισε να τον ψάχνει.
Όμως τόσο οι δικές της έρευνες όσο και της Αστυνομίας απέβησαν άκαρπες και οι συγγενείς του ανησυχούν για τη ζωή του.

 

Πασχαλινόo Βazaar στη Κερατέα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής στηρίζει την προσπάθεια της «Χρυσής Τομής» για το Πασχαλινό Μπαζάρ με τοπικούς παραγωγούς και δημιουργούς του Δήμου, ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν τα προιόντα τους.

Αναλυτικά:

Η παραδοσιακή σχολή «Κοπανέλι» και η πρωτοβουλία γυναικών Κερατέας «Μνησιμάχη» ενισχύουν τη δράση με τη συμμετοχή τους.

Σας καλούμε για την ενεργό συμμετοχή σας στο Πασχαλινό Μπαζάρ,τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς,το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Απριλίου 2015,
στην αίθουσα της « Χρυσής Τομής», Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 55 ,στην Κερατέα.

Το ωράριο λειτουργίας της Πασχαλινής Εορταγοράς θα είναι:
Σάββατο 10:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Κυριακή 11:00 - 19:00

Όποιος παραγωγός ή χειροτέχνης της περιοχής επιθυμεί να συμμετάσχει να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6976652080 – 69978003191.

10ο Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης! Αγίου Δημητρίου & Αλίμου

Οι Δήμοι Αγίου Δημητρίου & Αλίμου διοργανώνουν από κοινού το 10ο Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η Τράπεζα Χρόνου Αγίου Δημητρίου & Αλίμου σας προσκαλεί στις 3 Απριλίου και ώρα 2 μμ – 5 μμ στην οδό Μακρυγιάννη 98 στον Άγιο Δημήτριο για να ανταλλάξουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και αξεσουάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι, στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης σε δεκάδες συμπολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα με τις ανταλλαγές, δεχόμαστε και κάθε είδους δωρεά αντικειμένων όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές τα οποία μπορείτε να φέρετε τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Ιματιοθήκης.

antalaktiko pazari 1

antalaktiko pazari 3

 

Βαγγέλης Πανάτος "ΕΧΩ ΣΟΥΞΕ ΜΕΓΑΛΟ" νέο τραγούδι

Κυκλοφόρησε το καινούργιο τραγούδι του Βαγγέλη Πανάτου με τίτλο "ΕΧΩ ΣΟΥΞΕ ΜΕΓΑΛΟ" ένα τραγούδι σε Στίχους της Έλενας Μανιάτη και μουσική του ίδιου!

Ανεβασμένος και σε λαϊκά μονοπάτια μας υπόσχεται ατελείωτες ώρες χορού και διασκέδασης στις πίστες.

Μουσική: Βαγγέλης Πανάτος Στίχοι: Έλενα Μανιάτη
Ενορχήστρωση: Βαγγέλης Πανάτος
Επιμέλεια Παραγωγής: Έλενα Μανιάτη
Μίξη - Μάστερ: Πάνος Κορομηλάς
Προγραμματισμός-Πλήκτρα: Μανώλης Στρατινάκης
Παραγωγή Studio: Ε&E music production
Κυκλοφορία Διανομή: E&E music production

Έκλειψη Ηλίου: Έκτακτα μέτρα αύριο στα σχολεία της Χώρας !

Αύριο 20ης Μαρτίου, είναι η Έκλειψη Ηλίου με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας καλούνται οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων της χωράς να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα της ημέρας 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης Ηλίου από της  10.30 έως και της 13.00).

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας:

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική. Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.

Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης. Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση noa.gr ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.

Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.

Σε Ρόλο Παρουσιάστριας η Βουλιαγμενιώτισσα Έλενα Μανιάτη

Στην Εκπομπή ‘’ΖΩΗ και ΑΣΤΡΑ’’ στο κανάλι EXTRA 3 εντάχθηκε η βραβευμένη Στιχουργός Έλενα Μανιάτη, στο πλευρό του γνωστού Αστρολόγου Σταύρου Μιχαήλου. Η εκπομπή προβάλλετε κάθε Παρασκευή προς Σάββατο στις 1π.μ. και πέρα από τις εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις από την Ομάδα του κου Μιχαήλου, αναπτύσσονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα ανθρωπίνων σχέσεων καθώς και αναφορές σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Σε κάθε εκπομπή φιλοξενείτε ένας Καλλιτέχνης Guest για να παρουσιάσει την δουλειά του.

,Ρολό,Παρουσιάστριας,Βουλιαγμενιώτισσα,Έλενα Μανιάτη,ΖΩΗ και ΑΣΤΡΑ’,κανάλι EXTRA 3,Στιχουργός ,γνωστού Αστρολόγου Σταύρου Πρεμιέρα για την Έλενα  στις 27/3 με καλεσμένη την Ιωάννα Λεγάκη, ενώ θα ακολουθήσουν πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες. Παράλληλα η εντυπωσιακή δημιουργός, βρίσκεται στο στούντιο με τον Συνθέτη Βαγγέλη Πανάτο και ετοιμάζουν νέες Δισκογραφικές δουλειές δημοφιλών Τραγουδιστών όπως του Στάθη Αγγελόπουλου και του Θέμη Αδαμαντίδη.

,Ρολό,Παρουσιάστριας,Βουλιαγμενιώτισσα,Έλενα Μανιάτη,ΖΩΗ και ΑΣΤΡΑ’,κανάλι EXTRA 3,Στιχουργός ,γνωστού Αστρολόγου Σταύρου

Δείτε εδώ πια ειναι η Έλενα Μανιάτη

 

Χαλβάς φαρσάλων

Υλικά
250 γρ.νισεστε
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλακι βανίλια
5 κούπες νερό
1/2 κουπας αμύγδαλα ασπρισμενα κ χωρισμένα στη μέση
2/3 κούπας βούτυρο λιωμενο η καλαμποκελαιο ζάχαρη κ κανελα για το πασπαλίσμα.


Εκτέλεση: κρατήστε μια κούπα από την ζάχαρη κ ανακατεψτε την υπόλοιπη με το νισεστε κ την βανίλια μέσα σ ένα μεγάλο μπολ.ριξτε το νερό κ ανακατεψτε να διαλυθουν καλά.σε μια αντικολλητική κατσαρολα με πάτο 25 εκ. Σοταρετε τ αμύγδαλο σε μια κουταλια από βούτυρο η λάδι. Αφαιρεστε τα με μια τρυπητη κουταλα κ φυλαξτε τά.χαμηλώστε τ φωτιά κ ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη που καρατησατε λίγη λίγη,ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουταλα,ώσπου να λιώσει κ να γίνει σκούρα ξάνθη καραμέλα.κατεβάστε την από τη φωτιά,ρίξτε κ ανακατεψτε μέσα σ αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστε κ τη ζάχαρη.βάλτε πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά κ βράστε ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπατουλα,ώσπου να γίνει μια πηχτη γυαλιστερη διαφανής μάζα που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας.ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα,δυναμώστε την φωτιά κ ρίξτε το βούτυρο η το λάδι λίγο λίγο ανακατεύοντας,να ενσωματωθει με τη μάζα του χαλβά.όταν τελειώσει το βούτυρο κ ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα,σα να τηγανίζεται,στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κ ψηστε 5 6 λεπτά χωρίς να τον ανακατεύετε,για να πιάσει κρούστα.κατεβάστε τον από τη φωτιά,σκεπαστε την κατσαρόλα με ένα ταψακι κ αναποδογύριστε τον χαλβά μέσα σε αυτό.όταν κρυώσει,κόψτε τον σε κομμάτια.σερβιρετε τον πασπαλίζοντας τον με λίγη ζάχαρη κ λίγο κανελα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΑΡΤΟΠΟΙΟ....

 

Eπίθεση Δόγκα στη δημοτική αρχή για τη Β πλαζ Βούλας

Eπίθεση εξαπέλυσε στη δημοτική αρχή για τις προτεραιότητές της στα περιβαλλοντικά ζητήματα o Δημοσθένης Δόγκας επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 16η Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Δημοτικής Βούλησης

Μελέτες για τη Β' πλαζ Βούλας, όχι για παράνομες χωματερές

Βαθύ προβληματισμό πρέπει να προκαλέσουν στους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου οι δηλωθείσες περιβαλλοντικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στις 16 Φεβρουαρίου 2015 ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέρριψε πρόταση της Δημοτικής Βούλησης και του Δημοσθένη Δόγκα για τη διεξαγωγή μελέτης που θα αφορά τα όμβρια ύδατα που καταλήγουν στη Β' πλαζ Βούλας και μολύνουν την παραλία. Ο Δήμαρχος είπε για να αιτιολογήσει τη στάση του ότι δεν μπορεί να εγκριθεί από το κράτος δαπάνη για εκπόνηση τεχνικής μελέτης σε χώρο που τυπικά δεν ανήκει στον Δήμο, όπως η Β' πλαζ Βούλας.
Κι όμως, στην τελευταία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού του Προγράμματος, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ψήφισε και ενέγραψε ποσό 8.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης εντός ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος λειτουργεί παράνομα σε χώρο που επίσης δεν ανήκει στον Δήμο και μάλιστα, προστατεύεται περιβαλλοντικά ως αναπόσπαστο κομμάτι της Λίμνης Βουλιαγμένης!
Η πρόταση του Δημοσθένη Δόγκα αφορά στη διαχείριση των ομβρίων υδάτων που λιμνάζουν περιμετρικά του φράχτη της Β' πλαζ Βούλας και την απομάκρυνση των τσιμεντένιων όγκων της παραλίας, που δημιουργούν την απόθεση του ιζήματος, με αποτέλεσμα τη μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων της παραλίας. Θέση της Δημοτικής Βούλησης είναι ότι για να παραδοθεί η σημαντική αυτή παραλία εκ νέου στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί τεχνική μελέτη και ανάλογα έργα στην πλαζ, ώστε να καταστούν τα νερά της και πάλι ασφαλή και καθαρά.
Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αρνείται την προοπτική αυτή για λόγους που δεν κατανοούμε. Όπως αποδεικνύει η σπουδή της για την εκπόνηση Μελετών στη Βουλιαγμένη για εντελώς ακατάλληλες εγκαταστάσεις, προσχηματικά και μόνο επικαλείται το καθεστώς ιδιοκτησίας της Β' πλαζ Βούλας.
Η Δημοτική Βούληση καλεί τη διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της για το περιβάλλον και να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανεκτίμητης αξίας ακτογραμμή, η οποία ακόμη και σήμερα μένει κλειδωμένη για τους πολίτες. Είναι θέμα πολιτικής και δημοτικής βούλησης.

Λαφαζάνης θα επανεξετάσουμε τη σύμβαση για το Ελληνικό (video)

Στο σχολιασμό των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή, σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προχώρησε σήμερα Τετάρτη η Lamda Development.

Σύμφωνα με το in.gr η εταιρεία εστιάζοντας στην αναφορά του κ. Λαφαζάνη ότι «η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης, ενώ τα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού είναι ακραία αντιπεριβαλλοντικά. Εμείς θα επανεξετάσουμε αυτή τη σκανδαλώδη εξαγορά με στόχο την ακύρωσή της», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έγιναν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, και ειδικά, η αναφορά σε ‘σκανδαλώδη εξαγορά’ αγνοούν μια καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στη βάση του σχετικού νόμου, καθώς και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη τελεί υπό την αμετάκλητη απόφαση /έγκριση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία αναμένουμε και οφείλουμε να σεβαστούμε πλήρως.

»Επιφέρουν επίσης, την ενοχοποίηση μιας εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείας, της Lamda Development, που εργάσθηκε με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο μιας διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει και να υποβάλει μαζί με άλλους σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου συνεισφέροντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας.

»Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού στέλνουν ένα αποθαρρυντικό μήνυμα προς τους μακροπρόθεσμους ιδιώτες διεθνείς επενδυτές, που τόσο χρειάζεται η χώρα μας.

»Η αναφορά επίσης του κ. Υπουργού σε ‘ακραία αντιπεριβαλλοντική αξιοποίηση’ εκ μέρους των επενδυτών, τείνει να αγνοεί τη σημασία του έργου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της δημιουργίας ενός, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής, που θα επαναπροσδιορίσει περιβαλλοντικά την Αθήνα. Και αυτό ύστερα από 13 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης, μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υπεδάφους, εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου και πληθώρα παράνομων χρήσεων, που αποτελούν δυστυχώς μέρος της υφιστάμενης κατάστασης.

»Το δημοκρατικό πνεύμα, από το οποίο η νέα κυβέρνηση αναμφίβολα διαπνέεται θα επέβαλε τη συζήτηση και τη διαβούλευση και όχι μονομερείς τοποθετήσεις όπως αυτή.

»Η Lamda Development παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού».

Λογιστικά Φοροτεχνικά Γραφεία Ράνια Καμπούκου

Η εταιρεία Ράνια Καμπούκου και συνεργάτες ξεκίνησε πριν από τριάντα περίπου χρόνια με έδρα τον Πειραιά.

Μέχρι σήμερα συνεχίζει χωρίς διακοπή και με τη δημιουργία ενός υποκαταστήματος στη Γλυφάδα.
Στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία και απασχολεί σε μόνιμη βάση έξι (6) συνεργάτες, όλοι με σπουδές στο χώρο της οικονομικής επιστήμης, και με πολύχρονη συνεργασία. Ήδη στην εταιρεία εργάζεται η δεύτερη γενιά των ιδρυτών η οποία φιλοδοξεί να την αναπτύξει ακόμα περισσότερο.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες της εταιρείας μας παρέχονται και στο εξωτερικό για όλες τις κατηγορίες εταιρειών αλλά και για τις ανάγκες οποιουδήποτε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα παρέχονται:

- Σύσταση, μετατροπή, διάλυση, αποτίμηση εταιρειών,
- Τήρηση Λογιστικών Βιβλίων όλων των κατηγοριών,
- Μηχανογραφικά Οργάνωση παρακολούθηση Λογιστηρίων,
- Φορολογικές Δηλώσεις εισοδήματος με άμεση και ακριβή εκκαθάριση,
- Δηλώσεις μεγάλης ακίνητης περιουσίας με πολύ μεγάλη εξειδίκευση,
- Εργατικά ασφαλιστικά θέματα.

Για τους Έλληνες του εξωτερικού παρέχονται ολοκληρωμένες Φορολογικές Υπηρεσίες (δηλώσεις εισοδήματος, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, Ε9 κλπ)

Λογιστικά Φοροτεχνικά Γραφεία Ράνια Καμπούκου

Πειραιάς:
Γρ. Λαμπράκη 580 Πειραιάς 18758
Τηλέφωνο: 210 4323960 Fax:210 4000024

Γλυφάδα:
Γούναρη 227 κ’ Κρίτωνος Κτήριο Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας
ΤΗΛ 210 9641111 Fax: 210 9641114

Τζιχαντιστές Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο

Την εκτέλεση του δημοσιογράφου καταδίκασαν το Τόκιο, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον. «Είμαστε εξοργισμένοι και καταδικάζουμε (αυτήν την ενέργεια) με τον εντονότερο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του Κέντζι Γκότο, του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείτο όμηρος από τους τζιχαντιστές, ανέφερε η υπηρεσία παρακολούθησης των ιστοτόπων των τζιχαντιστών SITE.

Τζιχαντιστές Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο

Το βίντεο, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει κατά πόσον το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: «Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία».

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να επαληθεύσει εάν το βίντεο που δείχνει τον Γκότο νεκρό είναι αυθεντικό, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η κυβέρνηση του Άμπε προσπαθούσε εντατικά τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την απελευθέρωση του Γκότο, ενός βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα.

Το ΙΚ απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον Ιάπωνα δημοσιογράφο και τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ αλ Κασάσμπεχ εάν το Αμάν δεν απελευθερώσει την Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το 2005.

Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν εκτελέσει με τον ίδιο τρόπο τον Χαρούνα Γιουκάουα.

Ο πρωθυπουργός Άμπε δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στην τρομοκρατία ενώ λίγο πριν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι έντονη αγανάκτηση για το γεγονός ότι μια τόσο απάνθρωπη και ποταπή τρομοκρατική ενέργεια όπως αυτή διαπράχθηκε ξανά» γνωστοποίησε δε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συναντηθεί εκτάκτως για να συζητήσει την αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Πηγή: Ναυτεμπορική / Reuters

Δείτε πόσο επικίνδυνο είναι το Wi-Fi για τα παιδιά;

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Microscopy and Ultrastructure, μας επισημαίνει πόσο επικίνδυνες είναι οι συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων για τα παιδιά μας!

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Γιατί τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων από τους ενήλικες» και δημοσιεύτηκε στη Mail Online, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, φούρνοι μικροκυμάτων, κινητά τηλέφωνα και συσκευές Wi-Fi είναι συσκευές επικίνδυνες για τα παιδιά.

Όπως έδειξε η έρευνα, τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, ενώ τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα και για αυτό απορροφούν περισσότερο την ακτινοβολία και την «αποθηκεύουν» στον εγκεφαλικό ιστό.

Οι μελέτες που αναφέρονται στην έρευνα αναφέρουν ότι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες EMF συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και, μεταξύ των κοριτσιών που κρατούν τα κινητά τηλέφωνα κοντά στο στήθος τους, με καρκίνο του μαστού.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο μέσος χρόνος μεταξύ της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και σε ένα προκύπτοντα όγκο είναι τρεις ή περισσότερες δεκαετίες. Αναφορικά με το Wi-Fi οι επιστήμονες διερωτώνται αν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία, είναι ασφαλή και για την υγεία και κατά πόσο σε 50-100 χρόνια θα αποδειχθεί ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία. Καταλήγουν, πάντως, ότι το θέμα χρειάζεται περισσότερο έλεγχο και μια κοινή λογική στα όρια και στο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές τα παιδιά μας.

Πώς να προστατευτούμε από την ακτινοβολία
Σύμφωνα με τον παιδονευρολόγο Dr. Maya Shetreat-Klein, οι έγκυοι θα πρέπει να αποφεύγουν να εκθέτουν το έμβρυό τους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.

Επιπλέον, οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια.

Γι’ αυτό η πώλησή τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά ή ακόμη και να απαγορευτεί αν είναι ανάγκη.

 

Φώφη Γεννηματά: Ήρθε η ώρα της εθνικής συνεννόησης

Φώφη Γεννηματά Υποψήφια βουλευτής στην Β'εκλογική περιφέρεια Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ

Στο παρελθόν συνηθίζαμε να λέμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι αυτή είναι η κρισιμότερη από όλες. Αυτές οι εκλογές, οι εκλογές του 2015 δεν είναι όμως απλά κρίσιμες. Είναι οριακές. Για την πατρίδα μας, για την κοινωνία μας, για τη δημοκρατία μας. Είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν ορόσημο για τους ιστορικούς του μέλλοντος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά τους.
Στις εκλογές αυτές θα κριθεί εάν ο λαϊκισμός και η δημαγωγία - αριστερής και δεξιάς απόχρωσης- έχουν κυριαρχήσει στην ελληνική πραγματικότητα . Εάν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, θα μονοπωλήσουν το εκλογικό ενδιαφέρον μέσα από  το εμπόριο πόνου και φόβου στο οποίο επιδίδονται. Στις εκλογές αυτές θα κριθούν όλες οι θυσίες που έχουν κάνει οι έλληνες και οι ελληνίδες τα τελευταία πέντε αιματηρά χρόνια. Στις εκλογές αυτές θα κριθεί εάν θα γυρίσουμε το πρόσωπο οριστικά στον δολοφονικό αυταρχισμό και  ναζισμό που εκφράζει η Χρυσή Αυγή ή αν θα την χρίσουμε πρωταγωνίστρια.

Στις εκλογές αυτές τέλος κρίνεται το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης, αυτής που – ανεξάρτητα από τα όποια λάθη  της- υπήρξε ο κύριος παράγοντας εκδημοκρατισμού της ελληνικής κοινωνίας, το σταθερό στήριγμα της μεσαίας τάξης και η μόνη δύναμη ρεαλισμού και ειλικρίνειας στα χρόνια της κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Όχι ενωμένο και δυνατό δυστυχώς όπως στο παρελθόν. Υπεύθυνο όμως και σταθερό.

Είναι η φωνή της λογικής που κατάφερε –με δυσανάλογο πολιτικό κόστος- να κρατήσει τη χώρα όρθια στη μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία της. Πλήγωσε τους πολίτες που στο παρελθόν είχε βοηθήσει  να φτιάξουν τη ζωή τους. Όμως δεν τους εγκατέλειψε στις σειρήνες των επαναστατικών ψευδαισθήσεων και των εθνικιστικών  αλαλαγμών.Τους έδειξε το μοναδικό δρόμο διάσωσης, πάλεψε να τον βελτιώσει όσο γινόταν μέσα σε μια δυσχερή πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη, τους έδειξε το φως στην άκρη του τούνελ.
Από το σημείο αναφοράς της μεταπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Μας απείλησαν με κρεμάλες, μας είπανε χούντα, μας είπανε προδότες επειδή θυσιαστήκαμε πολιτικά για να μην κυλήσει η ελληνική κοινωνία στην άτακτη χρεωκοπία. Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες δεν άντεξαν αυτή την κατάσταση, είτε της αναγκαστικής αλλαγής μας είτε της αδικαιολόγητης στοχοποίησης μας. Άλλοι μπήκαν στο συρμό του ριζοσπαστικού λαϊκισμού, άλλοι αυτονομήθηκαν χωρίς πυξίδα, χωρίς προορισμό. Το χειρότερο όμως είναι ότι ξύπνησε μέσα μας η μεγάλη αρρώστια της προσωπικής πολιτικής δικαίωσης ή και της εμμονής στον αρχηγισμό.  Όταν θα περάσουν λίγα χρόνια θα γίνει κατανοητή  η απίστευτη πίεση που δέχτηκε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να αλλάξει την πλεύση του, να προσαρμόσει την ιδεολογία του και να κυβερνήσει υπεύθυνα το καράβι στην μεγαλύτερη τρικυμία της εποχής μας για να σώσει ότι περισωζόταν. Έτσι θα εξηγηθούν πολλά. Τα πράγματα δεν ήταν και δεν είναι εύκολα για κανέναν από εμάς. Το ότι καθήσαμε για να σώσουμε τη χώρα στο ίδιο τραπέζι με τους αντιπάλους μας αποτελεί για όλους μας ένα τεράστιο πρόβλημα. Όμως θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο εάν για λόγους ιδεοληψίας ή κομματικού συμφέροντος είχαμε  εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Το ΠΑΣΟΚ στην μεγαλύτερη σύγχρονη κρίση για τη χώρα και το ίδιο ήταν παρόν. Έκανε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις όπου μπορούσε, διαπραγματεύτηκε όσο γινόταν τη διάσωση εργασιακών δικαιωμάτων, έβαλε το στίγμα του στον αντιρατσιστικό νόμο και στον πόλεμο κατά του φασισμού. Όσα λάθη κι αν γίνανε την ώρα της μάχης, ο αγώνας που καταβλήθηκε ήταν τίμιος και ανιδιοτελής. Γι αυτό δεν μετανιώνω για τη συμμετοχή μου σε αυτό τον πόλεμο. Γι αυτό και σήμερα στρατεύομαι εδώ που μεγάλωσα, εδώ που έμαθα τι θα πει πολιτική, εδώ που ξέρω ότι η δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία αλλά τρόπος ζωής. Ελπίζω εδώ στο ΠΑΣΟΚ, στη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη να συναντηθούμε και πάλι στις 25 Ιανουαρίου. Και μετά από αυτή. Τα σύμβολα, τα πρόσωπα, τα ονόματα μπορούν να αλλάξουν.

Οι μνήμες της κοινωνικής αλλαγής, οι μνήμες της πιο δημοκρατικής και μονιασμένης κοινωνίας για την οποία η παράταξή μας έχει δώσει τη ζωή της, δεν θα αλλάξουν ποτέ. Με αυτές θα πορευθούμε μέχρι το τέλος. Με αυτές θα αποτρέψουμε και πάλι την καταστροφή. Με αυτές θα συμβάλλουμε στην πιο κρίσιμη ώρα. Στην ώρα της εθνικής συνεννόησης.

Κεντρική-Προεκλογική συγκέντρωση στο Κάραβελ

Προεκλογική συγκέντρωση Δημοσθένη Δόγκα στη Βουλιαγμένη

Προεκλογική συγκέντρωση Δημοσθένη Δόγκα στη Βουλιαγμένη

Ο υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια Αττικής Δημοσθένης Δόγκας θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση
Την Παρασκευή 23/1 μετά τις 7 μ.μ. στο καφέ Remezzo Vouliagmeni στην πλατεία Βουλιαγμένης

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διάφορα

Πληροφορίες