Μοναστηριακό Σαραγλί Κύριο

Μια μοναδική συνταγή για ένα Σαραγλί μας δίνει ο μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου π.Λεόντιος Καννέλης : Για 16 κομμάτια Σαραγλί θα χρειαστούμε : 1 κούπα βούτηρο …
Διαβάστε περισσότερα...

Ζεόλιθος: Το μυστικό της αποτοξίνωσης Κύριο

Ο οργανισμός μας εκτίθεται καθημερινά σε διάφορα τοξικά βαρέα μέταλλα μέσα από την τροφή, το νερό αλλά και τον αέρα, με αποτέλεσμα να απορροφά μεγάλο ποσοστό τους. Πολλά από αυτά…
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δίαιτες χωρίς γλουτένη αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη Κύριο

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν τη γλουτένη, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ενώ η κατανάλωση περισσότερης γλουτένης μειώνει αυτό τον κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική…
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δώδεκα μολυσμένα φρούτα και λαχανικά Κύριο

 Διαβάζοντας τη λίστα Dirty Dozen με τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο η οργάνωση Environmental Working Group (EWG) στο 70% των φραουλών που εξετάστηκαν, βρέθηκαν κάποιας μορφής…
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλειες τηγανιτές γαρίδες

600 γρ. γαρίδες χωρίς το κεφάλιηλιέλαιο για το τηγάνισμα1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το χυλό 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο2 κούπες μπύρα2 κούπες αλεύριαλάτιπιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση - DirectionsΒράζουμε τις…
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χαλβάς του Παρλιάρου Κύριο

Υλικά200 γρ. σιμιγδάλι120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο150 γρ. αμύγδαλα λευκά , ολόκληρα400 γρ. νερό200 γρ. ζάχαρη1 λεμόνι, το ξύσμακανέλα για πασπάλισμα Ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα σε…
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πέντε "viagra" της φύσης Κύριο

Πεταλούδες στην κοιλιά, καρδιοχτύπια, έντονα συναισθήματα... Κάποτε υπήρχαν όλα αυτά. Τώρα πια έχετε χάσει κάθε διάθεση για σεξουαλική επαφή. Τι μπορεί να πυροδοτήσει και πάλι το πάθος; Εμείς σας προτείνουμε…
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσακάς light Κύριο

Υλικά 650γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό1 κουτ. γλυκού κανέλα1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο1/4 φλιτζανιού…
Διαβάστε περισσότερα...

Μέλι ρείκι: Το πιο γλυκό όπλο κατά του προστάτη και του κολικού νεφρών Κύριο

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη μελιού, ανάλογα με το φυτό, το οποίο χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να τραφούν. Το ρείκι είναι ένα εξαιρετικό φυτό για την παραγωγή μελιού, πολύ απλά…
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς φτιάχνουμε το τέλειο burger; Κύριο

Το να φτιάξεις ένα πραγματικά απολαυστικό burger σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και καθένας έχει τα δικά του μικρά μυστικά, από το ψωμάκι και τις σάλτσες μέχρι τις τεχνικές για…
Διαβάστε περισσότερα...

Ιμάμ Μπαϊλντί Σμυρνέϊκο

Μια σχετικά εύκολη συνταγή που θα σας πάρει περί τα 45’ στη προετοιμασία και άλλα 45’ στο ψήσιμο. Το Ιμάμ δεν είναι ένα ελαφρύ φαγητό, ούτε μπορεί να γίνει, γιατί…
Διαβάστε περισσότερα...

Σούπα αρνάκι, με γάλα καρύδας και τζίντζερ

Μια διαφορετική πεντανόστιμη συνταγή από τον Ηλία Δεμιρτζόγλου Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα και 15 λεπτά Υλικά-1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό (μπούτι) σε μικρά κομμάτια-1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο-1…
Διαβάστε περισσότερα...

Πιλάφι με κοτόπουλο

Ένα χορταστικό ρυζάκι και εύκολο, που αξιοποιεί τα περισσευμάτα από το ψητό κοτόπουλο. Υλικά 1½ φλιτζάνι ψαχνό από το υπόλοιπο ψητό (ή βραστό) κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 μεσαίου…
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα κάνεις ένα επιτυχημένο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν Κύριο

1. Μη «φορτώνετε» τους καλεσμένους σας με ξηρούς καρπούς, καναπεδάκια και άλλα τέτοια. Μια – δυο επιλογές χρειάζονται και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. 2. Αν καλέσετε ανθρώπους για πρώτη φορά,…
Διαβάστε περισσότερα...

Σαμπάνια: Η «βασίλισσα» της Πρωτοχρονιάς Κύριο

Ένα κρασί που είναι συνδεδεμένο όσο κανένα άλλο με την υποδοχή του νέου έτους, αλλά και με σημαντικές προσωπικές στιγμές, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος την Πρωτοχρονιά. Ή μήπως όχι;Ο…
Διαβάστε περισσότερα...

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα Κύριο

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά και δημοφιλή πιάτα της κλασικής κουζίνας της Γαλλίας, ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες βραδιέςΑνακουφιστική μετά το πολύ ποτό, αλλά και ωραία έναρξη σε…
Διαβάστε περισσότερα...

10 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις γαλοπούλα Κύριο

1. Την αγοράζεις τελευταία στιγμήΌταν αγοράζεις κατεψυγμένη γαλοπούλα, δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι την τελευταία μέρα για να πας στο super market. Άλλωστε θα χρειαστεί χρόνο για να ξεπαγώσει, οπότε…
Διαβάστε περισσότερα...

Φασολάδα με παστουρμά

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα η Μαρία Εκμεκτσίογλου προτείνει καππαδοκική φασολάδα με παστουρμά! ΥΛΙΚΑ300 γρ. φασόλια15 φέτες παστουρμά3 κρεμμύδια ξερά2 ντομάτες2 πιπεριές πράσινες1 πιπεριά κόκκινη καυτερήελαιόλαδοΑλάτιΠιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα φασόλια αφού…
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Social

Διάφορα

Πληροφορίες